Home ȘtiriSaloane Auto Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)

Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)

de Aurel Niculescu
Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)

Hyundai a prezentat primele detalii despre i30 FL înaintea debutului la Salonul Auto de la Geneva. Kia a anunțat, în schimb, disponibilitatea la vânzare în România a crossover-ului e-Niro. Iar Mercedes-AMG debutează noua versiune GLA 45. Mazda oferă la noi în țară noua motorizare Skyactiv-G de 150 CP pe Mazda3 și CX-30.

Noul i30 în versiune cu facelift (FL) va sosi la show-ul din Elveția cu noi sisteme de siguranță și conectivitate, noutăți în gama de motorizări și o stilistică îmbunătățită – de acum mai aerodinamică. În plus, apar noi opțiuni mild hybrid 48V și din vara acestui an versiunea i30 FL Wagon va fi disponibilă și cu nivelul de echipare N Line. Cele mai numeroase schimbări de design au avut loc la partea frontală – iar farurile dispun opțional de tehnologie MFR LED, în timp ce luminile DRL și stopurile au acum un motiv în „V” simetric.

Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)

Versiunile N Line – disponibile de acum pe toate caroseriile – Hatchback, Fastback și Wagon – au propriul design, mai dinamic. In plus, i30 FL N Line Hatchback și Fastback beneficiază de sisteme de direcție și de suspensie recalibrate, precum și de performanțe îmbunătățite pentru motorizările 1,5 l T-GDi, 160 CP și 1,6 l diesel, 136 CP. Nu lipsesc nici opțiunile de jante sau culori noi.

La interior, i30 FL se prezintă cu un nou instrumentar de bord semi-digital de 7 inch și un sistem de infotainment cu display tactil de 10,25 inchi – acesta este compatibil Android Auto si Apple Car Play, inclusiv wireless din vara acestui an. Pachetul SmartSense includ noi opțiuni de siguranță: asistență la menținerea benzii de rulare (LFA), avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCA), avertizare la deplasarea autovehiculului din față (LVDA), sau monitorizare a unghiului mort (BCA).

la baza gamei de motorizări se află noul motor de 1,5 litri, cu injecție dublu port și 110 CP, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte. T-GDi de 1,0 litri și 120 CP este de acum echipat cu sistem mild hybrid 48V, disponibil opțional, cuplat la o transmisie manuală inteligentă (iMT) cu șase rapoarte. Noul propulsor T-GDi de 1,5 litri are 160 CP și este disponibil în format manual sau automat (7 trepte, ambreiaj dublu). Această motorizare este cuplată standard cu sistemul mild hybrid 48V.

Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)

Kia a anunțat oficial disponibilitatea la comandă a crossover-ului 100% electric e-Niro, prin înscriere pe site-ul oficial al companiei. Prețurile pornesc de la 40.460 Euro cu TVA inclus pentru versiunea cu baterie de 39,2 kWh și de la 45.172 Euro cu TVA inclus pentru versiunea cu baterie de 64 kWh. Autonomia maximă ajunge până la 455 kilometri (ciclu combinat WLTP). Primul lot de mașini va fi livrat în cursul anului acesta.

Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)

Mercedes-AMG a prezentat noul GLA 45 4Matic+ – model care împarte noua motorizare M139 de 2 litri turbo în patru cilindri cu versiunile A și CLA 45. În cazul crossover-ului compact, propulsorul dezvoltă 387 sau 421 CP (GLA 45 S) și este legat la sistemul AWD AMG Performance 4Matic+ prin intermediul unei transmisii AMG Speedshift DCT 8G. Perfomanțele sunt pe măsură: 0-100 km/h în 4,4 sau 4,3 secunde (S) și o viteză maximă de 250 / 270 km/h (S).

Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)

Noile Mazda CX-30 și Mazda3 pot fi comandate în România și cu noua versiune a motorului Skyactiv-G de 2l și 150 CP. Acesta este plasat între versiunile Skyactiv-G122 și Skyactiv-X180, sosind standard cu sistemul mild-hybrid de 24V. Cele două pot fi configurate cu transmisii manuale sau automate cu șase rapoarte. Prețurile pornesc de la 24.290 euro cu TVA inclus pentru Mazda3 și de la 26.890 euro pentru crossover-ul CX-30.

Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)Hyundai i30 FL la Geneva, Kia e-Niro în Ro (video)

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.