Home ȘtiriSaloane Auto Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD

Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD

de Aurel Niculescu
Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD

Citroen Ami, un model 100% ëlectric, cum le place francezilor să spună – ar putea deveni cel mai ieftin EV al planetei. Renault a prezentat informații despre facelift-ul aplicat modelului Talisman, iar la Geneva Volkswagen va debuta Golf-ul 8 în format GTI, GTE și GTD.

Citroen a ajuns la 101 ani și vrea să dea o lovitură decisivă pe piața automobilelor electrice cu modelul Ami – urmașul de serie al conceptului Ami One. Noul Citroen Ami este un vehicul electric de doar două locuri, ultra-compact, dedicat strict utilizării în mediul urban. Are un motor electric de doar opt cai putere și o autonomie cu zero emisii de 70 de km. Va deveni disponibil – la vânzare, în leasing sau car sharing – din a doua jumătate a anului.

Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD
https://youtu.be/74VfCw1FE2s
Este complet personalizabil și nu necesită permis de conducere (de la 16 ani), iar Citroen promite pentru Ami o încărcare la fel de rapidă ca a unui smartphone – doar trei ore la o priză electrică standard. Citroen Ami are o lungime de doar 2,41 metri și va costa 6.000 € TVA inclus (în versiunea de bază, toate prețurile sunt valabile în Franța, cu bonusurile locale). Mai poate fi închiriat pe termen lung, cu doar 19,99 € pe lună (48 de luni, avans de 2644 euro) sau utilizat prin intermediul serviciului Free2Move, de la 0,26 €/min (în baza unui abonament lunar de 9,90€).

Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD

„Timp de 100 de ani, Citroën a pus inovația și creativitatea în serviciul libertății de mișcare pentru toată lumea. Anul acesta, marca prezintă o nouă soluție de mobilitate urbană accesibilă tuturor: compact, protector, 100% ëlectric, fără permis de conducere și accesibil. Ami – 100% ëlectric își propune să fie o adevărată lovitură, o soluție adaptată la noile moduri de consum. Această idee grozavă a fost un concept în urmă cu un an. Suntem mândri că acest concept devine astăzi realitate,” a spus Vincent Cobée, CEO Citroen.

Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD

Renault a prezentat primele detalii și imagini oficiale cu versiunea facelift a modelului Talisman, sedan și break. Va fi introdus în Europa din această vară (iunie) și vine cu modificări discrete la nivelul designului, dar și o mulțime de noi tehnologii. Schimbările exterioare sunt minime – calandru și bară față modificate, stopuri cu grafică nouă și baghetă cromată. Toată gama beneficiază de faruri LED, iar versiunile superioare pot fi echipate cu noua tehnologie Matrix Vision LED care a debutat pe Espace facelift.

Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD

Nu lipsesc opțiunile noi de jante sau culorile – Baltic Grey, Vintage Red, sau Highland Grey. La interior aceeași strategie – stilistica este actualizată discret. Există totuși noutăți importante – Renault introduce un nou instrumentar de bord complet digital, de 10,2 inch. În plus, display-ul tactil central de 7 sau 9,3 inch primește noul sistem de infotainment „Easy Link”, prezent deja pe modele precum noile Clio sau Zoe. Nu au fost operate modificări asupra gamei de motorizări.

Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD

Volkswagen a pregătit un tur de forță compact, în stil Golf 8, pentru Salonul Auto de la Geneva: alături de Touareg R a prezentat și noile versiuni GTI, GTE și GTD. Acestea au un design aparte față de restul gamei, însă împărtășesc aceleași trăsături de familie. Există și diferențe. Toate primesc, opțional, o bandă LED frontală – însă fiecare model are propria coloristică: alb/roșu pentru GTI, alb/albastru pentru GTE și alb/gri pentru GTD.

Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD

Versiunea plug in hybrid are o evacuare ascunsă, modelul diesel are elemente duble pe stângă – iar GTI-ul câte o terminație pe fiecare parte a caroseriei. Toate tehnologiile de pe Golf 8 sunt și aici prezente. Modelele GTI și GTE au aceeași putere – 245 CP. Ultimul are, în plus, un motor electric și acumulatori de 13 kWh pentru o autonomie EV de până la 60 km. Versiunea GTD promite 200 CP și 400 Nm.

Citroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTDCitroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTDCitroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTDCitroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTDCitroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTDCitroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTDCitroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTDCitroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTDCitroen Ami, Renault Talisman & VW Golf GTI / GTE / GTD

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.