Știri

Iată cele mai importante noutăți de la Chicago Auto Show 2018

Cu CES – Consumer Electronics Show și NAIAS – North American International Auto Show deja desfășurate luna trecută în Las Vegas și Detroit ai spune că Salonul Auto de la Chicago nu ar avea mare lucru de prezentat…

Totuși, evenimentul considerat de organizatori „The Nation’s Largest Auto Show” se poate lăuda cu câteva noutăți majore – cel puțin pentru piața locală. Pentru că mai este ceva timp până la Salonul Auto de la Geneva din Martie, noi am decis să fim atenți în continuare și la ce se întâmplă peste ocean – drept pentru care am selectat cele mai „suculente” noutăți din „Windy City”.


Avem astfel noul Ram 1500 – abia prezentat la Salonul Auto de la Detroit – care s-a echipat cu o parte din cele peste 200 de accesorii deja pregătite de specialiștii de la Mopar. Despre Ford Edge Titanium Elite vă putem spune că este perfect pentru „soccer moms” – stilat și practic în același timp.


În schimb adolescenții gata să-și „ia zborul” de acasă în drum spre colegiu ar putea aprecia mai degrabă noul Chevrolet Traverse RS, modelul Rally Sport fiind perfect și pentru părinții grijulii, deoarece sosește doar cu modificări stilistice, nu și cu un plus de putere. Dacă toată familia este pasionată de sporturile de iarnă – și vor să se simtă ca la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang – soluția perfectă este cea oferită de Nissan sub forma conceptelor Nissan Armada Snow Patrol și 370Zki.


Ecologiștii nu au fost nici ei uitați – Hyundai a prezentat noile versiuni Sonata Hybrid și Plug-In Hybrid. Noi am alege-o mai degrabă pe ultima, dotată cu un acumulator de 9,8 kWh Li-Pol și un motor electric de 67 CP – totalul combinat este de peste 200 CP și în modul EV pot fi parcurși până la 43 km.


Dacă vă doriți mai degrabă un sedan clasic, noul VW Arteon – care debutează acum pe piața Nord-Americană – este cu siguranță o alegere inspirată… dacă treceți desigur peste Dieselgate. Ford are în schimb o propunere pentru cei care îmbină utilul cu plăcutul atunci când vine vorba despre automobilul familiei – facelift-ul pentru modelul Transit Connect Wagon sosește la Chicago cu un design proaspăt, un interior îmbunătățit și noi tehnologii.


La final, nu trebuie să uităm de cei mai aventurieri dintre noi – cei care nu consideră suficient un SUV sau pick-up clasic atunci când plănuiesc următoarea călătorie memorabilă. Pentru aceștia, dar nu numai, Nissan propune pentru Titan și Titan XD un kit de înălțare a suspensiei, în timp ce gama Toyota TRD Pro – Tacoma, Tundra și 4Runner – sosește cu o sumedenie de îmbunătățiri pentru „model year” 2019.