Știri

(Update) Întâlnirea teaser-elor: VW California XXL și T-Cross, Lister Lightning plus ABT Audi RS6-E

Ca întotdeauna, producătorii auto – giganți sau cât se poate de exotici și eventual pierduți în negura istoriei automobilului – știu foarte bine că atenția fanilor nu poate fi întotdeauna capturată fără câteva artificii… tehnice.

(Update) Avem poze noi și un promo video pentru ABT Sportsline RS6-E – acum mai trebuie doar să așteptăm prezentarea oficială, zvonurile vorbind de minim 1000 CP electrificați.

Drept pentru care, angrenajele promovării încep uneori cu mult înainte ca modelul respectiv să devină o realitate oficială – spre exemplu, dacă luăm cazul germanilor de la Volkswagen, noua versiune California XXL va sosi pe 26 august la Caravan Salon în Germania, în timp ce micul SUV T-Cross ar putea fi prezentat la o dată și mai vagă și îndepărtată, undeva la toamnă.


Cele două modele sunt probabil și cele mai „generaliste” – chiar dacă baza de clienți pentru modelul California este și ea destul de restrânsă. VW California XXL este versiunea de serie a conceptului omonim – fiind de această dată bazată pe versiunea cu ampatament mediu a modelului comercial Crafter, și nu pe Transporter T6, precum varianta standard de California.Cu vara deja aproape gata în acel moment, prezentarea noului California XXL ar putea fi mai puțin interesantă pentru cei care nu obișnuiesc să călătorească în rulote decât lansarea noului T-Cross, cel mai mic SUV din gama (în continuă expansiune) a celor de la Volkswagen. Acesta va utiliza platforma MQB A0 – fiind îndeaproape înrudit cu micul Seat Arona – iar VW îl promovează drept un model mai spațios decât ne-am aștepta și în același timp foarte sigur. Cel mai probabil majoritatea elementelor tehnice și de design (mai ales interior) vor fi moștenite de la noul Polo – mai ales propulsoarele TSI și TDI.Trecem la zona mai puțin cunoscută – spre exemplu, știați că există deja un model Audi mai puternic decât supercar-ul R8? Este vorba despre ediția specială RS6 Avant Performance Nogaro Edition, realizată în colaborare cu faimosul tuner ABT Sportsline. Aceștia din urmă sunt gata să însoțească constructorul din Ingolstadt și în viitoarele sale călătorii pe tărâmul electrificării, drept pentru care (de pe 6 iulie) ne pregătim de lansarea modelului RS6-E – un posibil hypercar electrificat care să facă trimitere direct la echipa Audi Sport Abt Schaeffler din Formula E.


Și mai exotic și chiar aproape uitat ar trebui să fie marca Lister – însă din fericire compania s-a întors pe scena industriei auto cu propria versiune a modelului sport F-Type, botezat „Thunder” și lansat chiar la începutul acestui an. Acum constructorul pare gata pentru un al doilea model – de această dată inspirat de SUV-ul F-Pace al companiei britanice. Lister își dorește – nici mai mult, nici mai puțin – să îl transforme în cel mai rapid SUV din lume, drept pentru care se pregătește temeinic pentru momentele când această pornire „eroică” trebuie temperată: sub jantele imense, de 20 sau 21 inch, vedem nu foarte ascunse frânele carbo-ceramice.