Motorsport Știri Video

(Video) Să ne pregătim de Electric GT cu Tesla P100D și Tiff Needell

Anul acesta va începe sezonul inaugural din „Electric Production Car Series (EPCS)” – prima serie de curse dedicată modelelor „standard” complet electrice – este vorba despre 20 de modele Tesla Model S P100D, pregătite pentru curse, însă altfel cu specificații identice.

Spre deosebire de Formula E, campionatul Electric GT este mult mai aproape de lumea modelelor de producție – acționează nu drept un incubator al ideilor pentru lumea EV, ci mai degrabă drept un barem de testare. Aceasta deoarece singurele modificări majore față de un Model S normal au legătură cu normele de siguranță și cu scăderea greutății – numeroasele piese din CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) duc la un câștig de 500 kg față de versiunea de serie, îmbunătățind în același timp și aerodinamica.

Iar cifrele de performanță promit o serie cu multă adrenalină și răsturnări de situație – modelul de curse sprintează la 100 km/h în doar 2,1 secunde, cu trei zecimi decât modelul de producție, iar Pirelli chiar a trebuit să regândească pneurile slick P Zero datorită puterii dezvoltate – 778 CP și 995 Nm. În plus, acumulatorii de 100 kWh, preluați de pe versiunea de serie, vor permite o autonomie – în regim de curse – de 90 km, iar pentru a ne face o idee despre ce ar trebui să ne așteptăm îl avem pe faimosul pilot și prezentator TV, Tiff Needel, gata de o tură rapidă pe Circuit de Barcelona-Catalunya.

Tag-uri

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE