Home Știri Jeep Avenger este “Car of The Year” 2023

Jeep Avenger este “Car of The Year” 2023

de Răzvan Măgureanu
Car of the year 2023

Jeep Avenger a câștigat titlul de Car of The Year cu un avans confortabil față de al doilea clasat VW ID.Buzz. Primul model electric de la Jeep a obținut 328 puncte și 21 locuri întâi. 

De obicei, decernarea titlului “Car of The Year” avea loc în prima zi a salonului de la Geneva la începutul lunii martie dar din cauza faptului că salonul de la Geneva s-a mutat în …Qatar, organizatorii competiției Car of The Year au decis ca festivitatea să aibă loc în prima a salonului de la Bruxelles care s-a deschis pe 13 ianaurie.

Ediția din acest an a competiției “Car of The Year” a fost una specială împlinindu-se 60 de ani de la organizarea competiției.

Victoria a revenit lui Jeep Avenger, fiind pentru prima oară când marca americană câștigă acest trofeu important. Micul SUV electric american a obținut o victorie clară, obținând 328 puncte și fiind votat de 21 pe locul întâi.

Locul al doilea fost ocupat de VW ID.Buzz cu 241 puncte care a fost votat de 16 ori pe locul întâi. Locul al treilea a fost ocupat de Nissan Ariya cu 211 puncte. Este interesant de observat că primele trei modele în clasament au fost modele electrice.

Următoarele locuri au fost ocupate de Kia Niro cu 200 puncte, Renault Austral cu 163 puncte, Peugeot 408 cu 149 puncte și Subaru Solterra/Toyota BZ4X cu 133 puncte. Dintre aceste modele, Kia Niro are versiuni hibrid, Plug-In și full electric, Peugeot 408 are versiuni Plug-In Hybrid, iar Subaru Solterra și Toyota BZ4X sunt modele full electrice.

mai trebuie să remarcăm că juriul din acest an a avut numai 57 membri față de 61 anul trecut deoarece cei patru jurnaliști din juriu au fost excluși după ce Rusia a început agresiunea asupra Ucrainei.

Iată în continuare cum arată clasamentul ediției 2023:
Jeep Avenger                                  328 puncte 
VW ID.Buzz                                   241 puncte 
Nissan Ariya                                  211 puncte 
Kia Niro                                          200 puncte
Renault Austral                            163 puncte
Peugeot 408                                   149 puncte
Subaru Solterra/Toyota BZ4X    133 puncte 

Jeep Avenger car of the year 2023

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.