Știri Video

Kia Sorento va fi lansat live pe Facebook (video)

Kia Sorento va fi lansat live pe Facebook

Kia va transmite live pe Facebook dezvăluirea modelului Sorento în data de 19 martie 2020, începând cu ora 13:30. În America, Hyundai a prezentat o nouă versiune a compactei Elantra. La noi, Opel a anunțat prețurile oficiale pentru noua electrică Corsa-e.

Cea de-a patra generație a ‘navei-amiral’ SUV Kia se află în vârful noii linii globale de modele crossover a companiei: Seltos, Stonic, Telluride și Sportage. Pentru că pandemia de coronavirus a întrerupt programul normal al unei planete întregi, Kia a ales un format inedit de prezentare pentru Sorento – live pe Facebook.

„Evoluția modelului Sorento în ultimii 18 ani rezonează cu brandul Kia ca întreg. În timp ce modelul a fost inițial lansat în 2002 ca un automobil utilitar de teren, cea de a patra generație s-a transformat în ceva mult mai atractiv. Este un model important pentru Kia, mai ales acum că reprezintă, de asemenea, prima utilizare a electrificării pentru ‘nava-amiral’ SUV,” a declarat Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe.

Kia Sorento va fi lansat live pe Facebook

Lungimea a ajuns la 4810 mm (+10 mm), iar ampatamentul a crescut cu 35 mm, ajungând la 2815 mm. A patra generație a modelului Sorento va fi disponibil în Europa în 10 tipuri de culori exterioare și echipat cu jante între 17 și 20 de inchi. Instrumentarul de bord are 12,3 inch iar sistemul de infotainment un display touchscreen de 10,25 inchi, în timp ce numeroase funcții – inclusiv ale sistemului de climatizare sunt și ele cu acționare tactilă.

Kia Sorento va fi lansat live pe Facebook

Pachetul de baterii al modelului Sorento Hybrid este amplasat sub podeaua habitaclului. Versiunile cu șapte locuri au un spațiu de încărcare de la 179/187 litri la 821 litri, în timp ce varianta de cinci locuri are 910 litri. Sorento este electrificat pentru prima dată, iar cumpărătorii vor putea alege variante hibride sau plug-in hibrid. Noul SUV va fi comercializat în Europa începând cu trimestrul 3 al anului 2020, cu garanția de 7 ani sau 150.000 km.

Sorento Hybrid ar putea fi starul de pe Facebook și este dotat cu noul sistem de propulsie electrificat ce combină un motor T-GDi de 1.6 litri, un pachet de baterii litiu-ion polimer de 1,49 kWh și un motor electric de 44,2 kW. Puterea totală este de 230 CP și 350 Nm. Va urma și versiunea Plug-in Hybrid spre sfârșitul anului 2020. Marele SUV mai este disponibil și în varianta diesel – 2.2 litri și 202 CP și un cuplu de 440 Nm. Aici apare și noua transmisie 8DCT „Wet double-clutch” dezvoltată de companie.Hyundai a prezentat în America o nouă Elantra – gata de luptă în segmentul sedan-urilor compacte cu Toyota Corolla, Mazda3 sau Honda Civic. Această generație a primit și o platformă complet nouă, în timp ce designul este la fel de nonconformist ca și pe „sora” mai mare Sonata. Compania adaugă la bord o mulțime de noi tehnologii precum și opțiunea hibridă. Elantra Hybrid are 140 CP și 179 Nm, plus acumulatori de 1,3 kWh ascunși sub bancheta din spate.

La timp pentru ediția 2020 a Programului Rabla, Opel anunță prețurile de listă pentru noul model electric Corsa-e. Campania actuală Opel include discount de 4% din prețurile afișate, la care se vor adăuga și bonusurile Rabla Plus și Clasic. A șasea generație Corsa este disponibilă și cu emisii zero, cu 136 CP și o autonomie de până la 337 km (WLTP). Corsa-e poate fi comandată în versiunea e-Edition de la 29.600 euro cu TVA sau de la 31.200 (cu TVA) în varianta de top e-Elegance.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE