Home Știri Coronoavirus: Ford și Dacia opresc producția

Coronoavirus: Ford și Dacia opresc producția

de Aurel Niculescu

Cei doi producători autohtoni – Ford și Dacia – au decis să oprească preventiv producția în fabricile din Craiova și de la Mioveni datorită pandemiei de coronavirus. Mazda are leac pentru plictiseala statului acasă: RX-Vision GT3 Concept pentru Gran Turismo Sport și PS4.

Începând de joi, 19 martie, Ford a decis să suspende activitatea la principalele sale fabrici de producție din Europa. O dată a reluării activității nu a fost încă dezvăluită: „este de așteptat ca suspendarea temporară a producției să dureze câteva săptămâni, în funcție de evoluția acestei pandemii, de restricțiile impuse la nivel național, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar și de nevoile de stoc ale dealerilor,” a declarat compania americană.

Ford și Dacia opresc producția datorită coronoavirus

Cât timp este oprită producția, angajații Ford Craiova vor intra în șomaj tehnic, primind o indemnizație de 78% din salariul de bază. „Deși impactul coronavirus în fabricile noastre a fost, din fericire unul limitat până acum, efectele sale asupra angajaților, dealerilor, furnizorilor și clienților noștri, precum și asupra societății europene în ansamblu, sunt fără precedent” a declarat Stuart Rowley, Președinte Ford Europa.

Ford și Dacia opresc producția datorită coronoavirus

Tot de joi, 19 martie, la fel ca Ford și uzina Dacia de lângă Pitești va opri producția tot datorită coronavirus – constructorul autohton avansând data de 5 aprilie drept moment al reînceperii activității. Automobile Dacia este cea mai mare companie din România – iar în această perioadă, conform contractului de muncă, angajații vor intra tot în șomaj tehnic și vor primi 85% din salariu. Impactul coronavirus este unul deloc de neglijat – la Dacia nu există nici un caz de infectare însă „există angajați care au luat contact cu oameni din zone cu probleme și acum stau izolați la domiciliu,” a declarat Ion Iordache, reprezentant sindical.

Cum activitățile de motorsport au fost și ele profund afectate de extinderea pandemiei de coronavirus, este foarte posibil ca mediul digital să reprezinte o soluție excelentă pe termen scurt. În acest context Mazda tocmai a dezvăluit că a devenit partener oficial al FIA (Fédération internationale de l’automobile) Certified Gran Turismo Championships.

Ford și Dacia opresc producția datorită coronoavirus

Iar acest anunța a venit însoțit și de un concept – RX-Vision GT3 – pregătit pentru jocul Gran Turismo Sport de pe PlayStation4. Acesta va deveni disponibil din mai, fiind versiunea pentru clasa GT3 a prototipului cu motor rotativ RX-Vision prezentat în urmă cu cinci ani la Salonul Auto de la Tokyo. Versiunea din joc va dispune de 562 CP și de o distribuție sportivă a maselor: 48:52.

Ford și Dacia opresc producția datorită coronoavirusFord și Dacia opresc producția datorită coronoavirus

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.