Home Știri Lexus RC F a debutat la Detroit

Lexus RC F a debutat la Detroit

de

Lexus RC F, echipat cu un V8 de 5,0 l care dezvoltă 450 CP, aruncă mănușa concurenților germani din segment.

Lexus RC F

Lexus RC F

Noul Lexus RC F este modelul care a atras toate privirile la standul Lexus din cadrul Salonului auto de la Detroit. Modelul japonez este în fapt o versiune extrem de performantă a coupe-ului RC prezentat anul trecut la Tokyo.

Lexus CT 200 facelift

Japonezii își propun ca noul Lexus RC F să intre în luptă directă cu Audi RS5 și BMW M4 Coupe. Modelul nipon are de partea sa câteva argumente extrem de puternice. Poate cel mai important dintre acestea este motorul V8 de 5,0 l care dezvoltă 450 CP și 518 Nm. Puterea este transmisă către roți prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt rapoarte. Lexus RC F accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 s – 4.6 s ca să fim exacți. Viteza maximă este de 270 km/h.

Lexus GS 300h este disponibil în România

Printre inovațiile lui RC F se numără un spoiler menit să țină puntea spate sub control. Acest spoiler se ridică la viteze de peste 80 km/h și coboară înapoi atunci când viteza scade la mai puțin de 40 km/h.

În buna tradiție Lexus, coupe-ul are și câteva caracteristici care îi permit să țină consumul de carburant în limite cât de cât normale. Motorul funcționează în ciclul Atkinson la viteze de croazieră și apoi trece în ciclul Otto când pedala de accelerație este apăsată. Lexus RC F are parte de o suspensie sport, cu brațe față mai rigide decât în cazul restului versiunilor. La asta se adaugă și un diferențial Torque Vectoring cu trei moduri diferite de funcționare: Standard, Slalom (îmbunătățește dinamica) și Track (pentru momentele în care șoferul vrea să piloteze la limită).

Articole similare