Home Știri VW Golf VII R – primul exemplar a ajuns în România

VW Golf VII R – primul exemplar a ajuns în România

de

La finele anului trecut a fost livrat primul VW Golf VII R, cel mai puternic Golf de serie. Modelul este echipat cu un motor 2.0 TSI de 300 CP.

VW Golf VII R

VW Golf VII R

La finele lui 2013 a fost livrat primul VW Golf VII R în România. Clientul a avut parte de o surpriză făcută de echipa de vânzări a dealerului. Pe 20 decembrie, clientul a fost invitat la dealerul Midocar Vitan pentru un test-drive cu un model de configurație asemănătoare cu cel care avea să îi intre în posesie la sfârșitul lunii ianuarie 2014.

Sebastian Ogier piloteză un VW Golf VII R pe circuit – video

În realitate, mașina pe care urma să o conducă era chiar a sa. Sesiunea de test-drive s-a desfășurat conform procedurilor normale, echipa de vânzări reușind să păstreze aparențele până la final. Noul VW Golf VII R este propulsat de motorizarea 2.0 TSI ce dezvoltă 300 CP și livrează un cuplu de 380 Nm. În configurația primului model livrat în România au fost adăugate opționale precum transmisia DSG și pachetul de servicii online Google “Car-Net”.

Primele imagini cu viitorul VW Passat

Ca și în trecut, VW Golf VII R beneficiază de serviciile unui sistem de tracțiune integrală permanentă 4Motion. Noutatea constă în faptul că se utilizează un diferențial central Haldex de cea mai nouă generație, a cincea, iar ambele punți dispun de diferențiale electronice care intervin prin sistemul ESP pentru a îmbunătăți tracțiunea în viraje.

Golf R este echipat standard cu un sistem ESP decuplabil în două trepte, ce poartă numele de Electronic Stability Control (ESC) Sport. În sesiunile de condus rapid, acesta poate fi setat să intervină mai târziu, lăsându-i șoferului posibilitatea de a derapa ușor, sau poate fi complet dezactivat. Suspensiile versiunii R sunt coborâte cu 20 mm față de cele ale unui Golf standard, respectiv cu 5 mm comparativ cu GTI. Opțional, se oferă sistemul DCC (Dynamic Chassis Control) care permite reglarea comportamentului dinamic al trenului de rulare.

Articole similare

Comentarii închise.