Home Știri LeasePlan anunță creșteri ale portofoliului și cifrei de afaceri

LeasePlan anunță creșteri ale portofoliului și cifrei de afaceri

de

LeasePlan România, liderul pieţei de leasing operaţional, a înregistrat la finalul anului 2013 o cifră de afaceri de 41 de milioane de euro, în creştere cu aproximativ 3,5% faţă de anul precedent.

LeasePlan obține o creștere a cifrei de afaceri și a portofoliului de mașini.

LeasePlan obține o creștere a cifrei de afaceri și a portofoliului de mașini.

LeasePlan a anunțat o creștere și în privinţa valorii portofoliului LeasePlan, aceasta majorându-se cu aproximativ 8% în 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, ajungând la peste 77 de milioane de euro.

LeasePlan lansează platforma “Sigur la drum”

„Anul 2013 a fost marcat, în urma dificultăţilor economice şi a modificărilor legislative care au creat nesiguranţă, de o lipsă de cerere pe piaţa de leasing operaţional. Cel puţin în prima jumătate a anului, nu au existat aproape deloc licitaţii pentru management de flote. În plus, cele puţine existente au fost din partea firmelor care deja utilizau leasingul operaţional şi astfel, în lipsa unor noi companii care să treacă la externalizarea administrării parcurilor auto, piaţa a stagnat“, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România.

În privinţa numărului de autovehicule administrate, LeasePlan şi-a depăşit obiectivul anunţat la începutul anului, ajungând la peste 9100 de unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de circa 20% faţă de finalul lui 2012. În 2013, LeasePlan România a investit 28 de milioane de euro în cele peste 2300 de autovehicule achiziţionate. Din totalul autovehiculelor aflate în flotă, peste 85% sunt în sistem full operational leasing, iar pentru restul se asigură doar servicii de administrare a flotei.

Ștafetă inedită cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de existență

„Obiectivele LeasePlan România pentru 2014 sunt continuarea creşterii flotei şi consolidarea poziţiei de lider al pieţei, atât în ceea ce priveşte volumele cât şi prin a fi o referinţă în standardele relaţiei cu clienţii și furnizorii noştri“, a afirmat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România.

Compania estimează că va investi în anul 2014 peste 35 de milioane de euro în achiziţia de noi autovehicule, atingând 10.000 de unităţi în administrare. LeasePlan România are în portofoliu peste 200 de companii (dintre care 44 noi clienţi contractaţi în 2013) din domenii precum industria energetică, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie şi altele.

Articole similare

Comentarii închise.