Home Știri VW Beetle Dune Concept, broscuța de off-road

VW Beetle Dune Concept, broscuța de off-road

de

VW a prezentat, în cadrul Salonului auto de la Detroit, studiul de design Beetle Dune Concept, care are șanse destul de mari să intre în producția de serie.

DB2014AU00051_large

Derivat de la generația actuală a legendarului model VW, Beetle Dune Concept se vrea a fi o versiuni cu spirit de aventură dezvoltat și pregătită să lase în urmă drumurile asfaltate. Pe lângă garda la sol mai înaltă și jantele cu dimensiunea de 19 inchi, conceptul  se face remarcat prin spoilerele mai robuste, elementele suplimentare de protecție montate pe praguri, bandourile aplicate aripilor ceva mai evazate și blocurile optice cu fundal cenușiu. Nu lipsesc două eleroane impunătoare, care au și rolul de suport de schiuri.

VW Golf R, cea mai rapidă versiune a compactei germane

Interioru beneficiază de un tratament similar, fiind vopsit tot în galben și integrând elemente care să îi aducă un plus de robustețe. Ca noutate merită menționat sistemul multimedia cu ecran tactil de 7,7 inchi.

Adio, VW Kombi!

Deși tracțiunea nu este 4×4, Beetle Dune Concept încearcă să compenseze acest neajuns cu ajutorul unui diferențial față electronic XDS. Pentru propulsie este utilizat un motor TSI de 2,0 litri, alimentat cu benzină și care dezvoltă 210 CP, transmisia fiind asigurată de o cutie de viteze DSG cu șase rapoarte.

Volkswagen-New-Beetle-Dune-Concept

Ideea din spatele lui Beetle Dune Concept nu este nouă, ca de altfel nici numele. În 2000, VW a prezentat un concept similar și cu exact același nume, dar lucrurile nu au evoluat către un model de serie. Însă, de data aceasta, unii dintre noi ar putea fi ceva mai norocoși: în funcție de reacțiile publicului, pe piața americană, cea mai mare de Beetle, existând posibilitatea de a fi lansată o versiune inspitată de la acest concept.

Articole similare