Home Motorsport Livrarea primelor exemplare BMW M4 DTM Champion Edition la BMW Welt cu participarea lui Marco Wittmann

Livrarea primelor exemplare BMW M4 DTM Champion Edition la BMW Welt cu participarea lui Marco Wittmann

de

BMW M4 DTM Champion Edition 2016 aniversează al treilea titlu al piloţilor obţinut de BMW în Campionatul de Turisme al Germaniei în ultimii cinci ani. Cel mai rapid model BMW de serie este produs într-o ediţie limitată de numai 200 de exemplare, din care unul este pregătit pentru România.

O herghelie de 7.000 CP şi o atmosferă ca la Nürburgring: campionul en-titre din DTM, Marco Wittmann, şi 13 clienţi BMW au participat, la BMW Welt, la livrarea primelor automobile din ediţia limitată la 200 de exemplare a modelului BMW M4 DTM Champion Edition. Echipate cu tehnologie de înaltă clasă din motorsport şi pregătite pentru prima călătorie, cele 14 exemplare ediţie specială şi-au aşteptat conducătorii în Premiere, zona de prezentare şi livrare a BMW Welt.

Unul dintre clienţi a experimentat preluarea modelului special şi a declarat: “A fost o zi extraordinară la BMW Welt, începând cu turul special prin fabrică, cu oprire la dinamometru, şi încheind cu prânzul în compania lui Marco Wittmann. Toate acestea şi imaginea celor 14 automobile BMW M4 DTM Champion Edition în Premiere vor rămâne mereu în amintirile mele şi ale fiului meu. Şi totuşi, punctul culminant a fost zgomotul, pentru că motoarele tuturor automobilelor au fost pornite simultan – un moment unic, care a creat multe emoţii.”

Şi Marco Wittmann s-a arătat entuziasmat: “BMW M4 DTM Champion Edition 2016 este un automobil fantastic. În comparaţie cu Champion Edition din 2014, modelul 2016 este şi mai apropiat de o maşină de curse. Versiunea mea Champion Edition este perfectă pentru a fi utilizată pe circuit, dar nu aş merge până într-acolo. Pentru că este un unica pe care îl vor aprecia foarte mult colecţionarii. Mii de mulţumiri celor de la BMW M GmbH. Mă face să fiu foarte mândru că există deja două ediţii speciale care îmi poartă numele. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine”.

După înregistrarea la BMW Welt, fanii motorsportului au fost conduşi de un BMW M4 exclusiv prin uzina BMW din München spre livrarea automobilelor lor. Impresii exclusive, care au putut fi discutat încă o dată cu Marco Wittmann la prânzul găzduit de braseria Bavarie a restaurantului Käfer – acesta din urmă se află chiar în incinta BMW Welt. Ulterior, Peter Quintus, director de vânzări şi marketing BMW M GmbH, şi Helmut Käs, director BMW Welt, au predat personal noilor proprietari automobilele proaspăt ieşite din uzină.

Marco Wittmann, în a cărui onoare a fost produs BMW M4 DTM Champion Edition după titlul DTM cucerit în 2016, şi-a pus autograful chiar pe carterul motorului de la maşina unui alt client. În final, clienţii au putut să-şi conducă noile automobile. Conform tradiţiei, primul drum după preluarea automobilului la BMW Welt duce din Premiere direct pe străzile din München – o încoronare a acestei zile speciale pentru un automobil special.

BMW M4 DTM Champion Edition 2016

Pentru a sărbători titlul DTM câştigat de Marco Wittmann în finala sezonului 2016 de la Hockenheimring, BMW M GmbH a creat o ediţie specială BMW M4 DTM Champion, limitată la 200 de exemplare. Pe lângă puterea crescută la 368 kW/500 CPS  şi cuplul motor al cărui maxim a ajuns la 600 Nm, calităţile dinamice au fost îmbunătăţite prin utilizarea vastă a elementelor de construcţie ultrauşoară inteligentă. La amortizoarele M cu arc elicoidal, ce pot fi setate individual în trei etape, se poate regla mecanic compresia şi detenta. Astfel, manevrabilitatea ediţiei speciale BMW M4 DTM Champion Edition se poate ajusta în funcţie de preferinţele personale şi caracteristicile circuitului. Modelul aniversar se distinge nu doar prin stopurile OLED, ci şi prin designul exterior BMW Motorsport, inspirat de la modelul de curse DTM, în nuanţă Alpine White şi cu autocolante suplimentare. La aspectul deosebit, ce aduce cu cel al maşinii de curse, contribuie diferitele componente aerodinamice finisate în carbon vizibil. Printre acestea se numără spliterul faţă, aripioarele aerodinamice poziţionate în faţa pasajelor frontale ale roţilor, capacele oglinzilor retrovizoare, prinderile şorţurilor laterale, difuzorul spate, precum şi aripa spate mare prinsă ferm de capota portbagajului. Modelul beneficiază de scaune-scoică M Carbon, acoperite cu combinaţia exclusivă de Alcantara şi piele Merino, precum şi de volan sport M, cu marcaj gri la “ora 12”.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.