Home Știri Maserati Levante, primele imagini-spion

Maserati Levante, primele imagini-spion

de

Viitorul SUV Maserati Levante a fost surprins pentru prima oară în teste. Este vorba însă de platforma tehnică, pe care s-a montat o caroserie de „sacrificiu“.

Maserati Levante

Maserati Levante

Maserati Levante va fi primul SUV al mărcii italiene și va intra în competiție directă cu BMW X6 și Porsche Cayenne. În imagini apare o primă versiune de teste a mașinii, cu platforma tehnică ascunsă sub caroseria unui sedan Ghibli. Evident că mașina de serie va arăta complet diferit, însă pozele dovedesc faptul că viitorul SUV se află în plin proces de dezvoltare.

Conceptul Maserati Alfieri va fi produs în serie

Reprezentanții Maserati au explicat în trecut că, spre deosebire de Porsche Cayenne, ale cărui vânzări sunt realizate în special de versiuni de bază, cu motoare V6, clienții lui Levante se vor îndrepta către modelele vârf de gamă. Maserati se bazează pe Levante pentru a atinge ținta de 50.000 de mașini vândute anual.

Spy-Shots of Cars

Informațiile legate de platforma ce va fi utilizată sunt încă puține, dar există două variante. Prima ar fi folosirea unei platforme alungite a lui Qattroporte, iar cea de-a doua presupune un împrumut de la Jeep Grand Cherokee.

Motorizările vor avea arhitectură V6 sau V8. Cele pe benzină vor dezvolta între 350 și 560 CP, iar alternativa diesel va fi compusă dintr-un motor în trei trepte de putere (250, 275 și 340 CP). 

Articole similare