Home Știri Mercedes-AMG C 63, imagini și informații în premieră

Mercedes-AMG C 63, imagini și informații în premieră

de

Mercedes-AMG C63 este vârful de gamă pentru modelul de clasă medie ale mărcii germane cu sediul în Stuttgart.

Mercedes-AMG C 63

Mercedes-AMG C 63

Mercedes-AMG C 63 este cel mai nou model lansat în gama C-Class. Nu am greșit denumirea mașinii, aceasta este noua tipologie pe care dorește Mercedes să o promoveze, precedenta generație fiind Mercedes C 63 AMG. Este al doilea model al mărcii, după Mercedes-AMG GT, care adoptă strategia lansată anul acesta.

Mercedes C450 AMG intră în luptă cu Audi S4

La fel ca supercarul lansat recent, Mercedes-AMG C63 va avea două versiuni de putere – 476 și 510 CP. Folosește un motor similar, cu arhitectură V8 de 4,0 l și devine astfel cel mai puternic model din segment. Este chiar mai puternic decât noile BMW M3 și M4, cu care intră în competiție directă. Totuși, modelele BMW sunt mai ușoare cu 100 kg.

Mercedes-AMG C63_6

Încă de la început, discutăm despre două versiuni de caroserie, sedan și break. Mercedes-AMG C 63 (476 CP) accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.1 s, în timp ce C63 S (510 CP) atinge 100 km/h în 4.0 s. Toată puterea ambelor versiuni este transferată roților din spate, însă C63 are un diferențial blocabil mecanic, în timp ce Mercedes-AMG C 63 S are diferențial electronic.

Suspensiile adaptive sunt oferite standard, iar acum există și un sistem Dynamic Select. Șoferul poate alege astfel între Controlled Efficiency, Sport, Sport+ sau Race (cel din urmă fiind disponibil doar la C 63 S).

Articole similare