Home Știri Mercedes-Benz Aesthetics Progressive Luxury este un Silver Arrow al viitorului

Mercedes-Benz Aesthetics Progressive Luxury este un Silver Arrow al viitorului

de Aurel Niculescu

Nu avem de-a face cu un automobil adevărat, ci cu o sculptură a unui posibil concept care ar putea ajunge să lanseze cu ștaif viitorul brand complet electric EQ – însă lăsând la oparte speculațiile, îl vom vedea cu siguranță la ediția anuală a Pebble Beach Concours D’Elegance.

O singură privire și orice fan al automobilului va ști care a fost punctul de pornire pentru designerii Mercedes – Aesthetics Progressive Luxury este un omagiu cât se poate de evident și direct adus clasicelor modele aerodinamice Silver Arrow din anii 1930. De altfel, constructorul pune similitudinile pe seama faptului că mințile luminate din spatele proiectului s-au inspirat direct din modelul condus de Rudolf Caracciola acum 90 de ani pe Autobahn pentru a stabili un record de viteză pe drumurile publice, pentru acele timpuri – 433 km/h, pe secțiunea dintre Frankfurt și Darmstadt.


Nu vom comenta decizia echipei de stil de a „deconstrui” zona din spate, ci mai degrabă sperăm ca indiciile oficiale să devină adevărate – și o parte din elementele sale de design să ajungă pe viitoarele modele EQ, primul dintre acestea, SUV-ul EQ C urmând să fie prezentat oficial publicului la toamnă la Salonul Auto de la Paris.


În cazul în care vă doriți ceva de la Mercedes mai aproape de „realitate”, constructorul german a început campania de pre-lansare pentru viitoarea generație a SUV-ului de clasă mare GLE – prezentând primele idei de design pentru interior prin intermediul unor schițe. Cabina are un design complet schimbat – în stilul celui adoptat de Clasa A, cu un set dual de display-uri de mari dimensiuni. De notat este că dacă la Clasa A ecranele lucrează cu MBUX via ecrane de 10,25 inch, GLE va avea în schimb parte de unele ceva mai mari – 12,3 inch. Sistemul Comand este de acum istorie, GLE fiind următorul model din gamă dotat cu MBUX și ar mai fi de notat și apariția unui spectaculos nou volan: dotat cu nu mai puțin de 18 elemente de control și două zone touchpad.


Dacă vă doriți o lansare și mai apropiată, vă putem spune că am aflat de la Toyota despre apropiata sa participare la Goodwood Festival of Speed, eveniment ce va avea loc pe 12 iulie, unde japonezii plănuiesc să își facă apariția cu noua Supra – o postare din social media ne anunță: „#ToyotaSupra is back. A90. At Goodwood Festival of Speed 2018” Deocamdată nu suntem siguri dacă vom avea parte de încă un prototip camuflat, precum cel din imagine, sau în sfârșit fanii vor avea parte de versiunea de serie…

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.