Home Știri Nissan Pulsar, revenire în segmentul hatchbackurilor compacte

Nissan Pulsar, revenire în segmentul hatchbackurilor compacte

de

Prezentat în cadrul Salonului auto de la Paris, Nissan Pulsar este urmașul spiritual al modelului Almera și extinde oferta constructorului japonez din clasa compactă, reprezentată până acum doar de Qashqai.

Nissan Pulsar

Nissan Pulsar

Creșterea în dimensiuni și poziționarea mai sus pe piață a celei de-a doua generații Qashqai a lăsat loc revenirii în gama Nissan a unui hatchback compact. Denumit Pulsar, acesta se întinde pe 4385 mm lungime și are un ampatament de 2700 mm, fiind una dintre cele mai mari și încăpătoare mașini din segmentul compact. Noul model  fost dezvoltat în Europa, la centrul din Marea Britanie, și va fi produs la uzina din Barcelona, Spania.

Nissan Pulsar

Pulsar preia ADN-ul Nissan la nivel de design, partea frontală fiind foarte asemănătoare cu noile Qashqai și X-Trail, și va integra cea mai mare parte a sistemelor de siguranță și confort regăsite la celelalte modele din gamă. Aici, principalul element este tehnologia de siguranță Nissan Safety Shield, care propune anticipare  la frânarea de urgenţă, detectarea obiectelor în mişcare la manevrele de parcare, avertizare la părăsirea benzii de rulare şi avertizare în privința unghiului mort al oglinzilor retrovizoare.

Novo Pulsar e NISMO são as atrações da Nissan, que celebra su

 

Noul model vine echipat şi cu a doua generaţie a sistemului  de infotaiment NissanConnect – ce include conectivitate completă smartphone, Google® Send-to-Car, precum şi accesul la o varietate largă de aplicaţii utile şi informative. Totodată, Pulsar dispune de lumini de zi cu tehnologie LED. Regăsite într-o grafică similară și pe modelele Qashqai şi X-Trail, acestea au avantajul că folosesc cu 50% mai puţină energie decât blocurile optice obişnuite.

În privința motorizărilor, noul hatchback compact apelează la banca de organe a grupului Renault Nissan și propune versiunile 1.2 DIG-S, 1.5 dCi şi 1.6 DIG-T. Propulsorul de 1,2 litri dispune de supraalimentare turbo și produce 115 CP, în timp ce dieselul de 1,5 litri dezvoltă 110 CP și un cuplu motor maxim de 260 Nm. O a treia opţiune, de 1,6 litri cu 190CP, se va alătura gamei la începutul anului 2015.

Articole similare