Home ȘtiriProiecte secrete Noua generație Mercedes Clasa E va debuta în 2023

Noua generație Mercedes Clasa E va debuta în 2023

de George Grosu
blank

Mercedes lucrează din plin la următoarea generație a modelului Clasa E. Cunoscută sub codificarea internă W214, noua generație Clasa E va debuta în cursul anului 2023 fără motorizări V8 și va avea look-ul apropiat de cel de la noua Clasă S. Primul prototip al viitorului Mercedes Clasa E se află deja în testele de anduranță.

Actualul Mercedes E-Class a fost prezentat în anul 2016, iar de atunci i-au fost administrate două facelift-uri discrete și este pregătit să predea ștafeta către finalul anului 2022 unei noi generații. Mercedes va introduce noua generație sub codificarea internă W214 care va debuta la comercializare la începutul anului 2023. Prototipul viitorului Mercedes Clasa E, a fost surprins recent de fotografii de la Motor Presse Stuttgart, chiar în timpul testelor de anduranță.

Pentru a ocupa din nou în top-ul în segmentul său, noua Clasă E are un ampatament ceva mai lung (în jur de 2,96 metri), un ecartament ceva mai lat și opțional suspensie pneumatică pe cele două axe și punte spate autodirecțională. În schimb, gama de motorizări va fi simplificată, ne mai fiind propuse motoare cu 8 cilindri dispuși în V. Motorizările viitoarei generații Clasa E vor avea numai patru și șase cilindri pe benzină și diesel. Motoarele codificate M 254 și OM 654 cu patru cilindri vin cu un sistem electric de 48 de volți și ISG. Puterea motorului pe benzină este de până la 272 CP și 400 Nm iar diesel-ul ajunge până la 265 CP și 550 Nm. Motoarele cu șase cilindri în linie de 2,9 litri din familiile M 256 și OM 656 oferă mai multă putere. Ne putem aștepta la o putere de până la 435 CP pentru motoarele pe benzină și până la 330 CP pentru motoarele diesel. Cu toate acestea, fanii AMG vor trebui să se obișnuiască cu motoarele M 139 cu patru cilindri pentru versiunile 53 și 63 inclusiv ca plug-in-hybrid, care vor produce peste 600 CP. Per total, capacitatea bateriei modelelor hibride ar trebui să crească și, astfel, să permită distanțe pur electrice de până la 100 de kilometri. O punte spate de concepție nouă a fost creată în scopul de a permite un spațiu suficient pentru bateria mărită.

Pe lângă varianta de caroserie tradițională sedan, noua generație Mercedes Clasa E va fi, desigur, oferită și ca break. De asemenea, este planificată din nou o variantă All Terrain. În schimb, varianta cabriolet este rezultatul fuziunii dintre cabrioletele clasei C și E și apoi se va numi cel mai probabil CLE și va fi disponibilă și ca coupe cu patru uși fără montant central.

Când vine vorba de pachetul de siguranță, noua generație Mercedes Clasa E (W214) preia foarte mult de la noua Clasă S. Sistemele de asistare existente fiind în principal adaptate în ceea ce privește sfera serviciilor. Pe termen mediu, Clasa E ar trebui de asemenea, să poată fi condusă autonom conform Nivelului 3. Funcționarea se bazează în esență pe un display tactil mare între șofer și pasagerul din față. Alături de acesta ar trebui să vină și un control vocal îmbunătățit. Informațiile de bază sunt prezentate șoferului din Clasa E, ca de obicei, prin intermediul afișajelor virtuale din spatele volanului, probabil în 3D, dacă se dorește. Și cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment MBUX va fi, de asemenea, disponibilă la bord.

În același timp, Clasa S reprezintă sursa de inspirație pentru designul noii Clase E. Farurile sunt mai înguste decât cele din prezent și au doar o lumină subțire LED pentru poziția de zi. Ca și în cazul Clasei C, logo-ul în formă de stea de pe capotă ar trebui în sfârșit omis din Clasa E. Cele două supraînălțări de pe capota motorului nu sunt prezente pe prototipul surprins în teste. La partea din spate, grupurile optice se micșorează semnificativ în dimensiuni inclusiv pe înălțime. Nici ornamentele cromate vizibile ale evacuărilor nu vor mai fi prezente. Noua generație Mercedes Clasă E ascunde sistemul de evacuare sub bara de protecție, cel puțin pe prototipul surprins în timpul testelor. Mânerele retractabile ale portierelor sunt omise și înlocuite cu mânere arcuite încastrate. De asemenea, profilurile de pe flancuri care treceau prin mânerele portierelor nu mai sunt prezente.

Mercedes lansează noul  E-Class (W214) în anul 2023. În ceea ce privește designul și dotarea, se bazează mai mult pe noua Clasă S. Gama de motoare oferă doar unități cu patru și șase cilindri iar pentru versiunile sportive AMG doar unități cu patru cilindri.

Foto: Motor Presse Stuttgart; Schulte Design

blank
Prototip Mercedes Clasa E la teste
blank
Prototip Mercedes Clasa E la teste
blank
Prototip Mercedes Clasa E la teste
blank
Prototip Mercedes Clasa E la teste
blank
Prototip Mercedes Clasa E la teste
blank
Prototip Mercedes Clasa E la teste
blank
Prototip Mercedes Clasa E la teste
blank
Prototip Mercedes Clasa E la teste
blank
Ilustrație computerizată cu noul Mercedes Clasa E sedan
blank
Ilustrație computerizată cu noul Mercedes Clasa E break

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?