Home Știri Noul BMW M550d xDrive: record absolut pentru raportul putere / clindree şi cuplu / clindree pentru un motor diesel!

Noul BMW M550d xDrive: record absolut pentru raportul putere / clindree şi cuplu / clindree pentru un motor diesel!

de

BMW extinde noua generaţie a celui mai de succes sedan business din lume, BMW Seria 5, prin adăugarea unui nou model M Performance. Noul BMW M550d xDrive este echipat cu cel mai puternic motor diesel oferit vreodată în gama BMW Seria 5. Prin acest motor puternic unic, BMW M550d xDrive – disponibil atât ca versiune Sedan, cât şi Touring – oferă o experienţă distinctivă a condusului, care combină performanţele superioare cu caracterul practic cotidian nelimitat şi eficienţa impresionantă.

Noul model va putea fi comandat în România din luna mai, când vor fi comunicate şi preţurile. Startul de producţie este programat în luna iunie şi primele livrări sunt aşteptate în august.

Cel mai puternic motor diesel cu şase cilindri din lume
Cel mai puternic motor diesel din segment este şi cel mai puternic propulsor diesel cu şase cilindri disponibil pe vreun automobil în lume.  Motorul cu cilindri dispuşi în linie are o capacitate de 3,0 litri, precum şi tehnologie M Performance TwinPower Turbo modernă, cu patru turbocompresoare, o soluţie tehnică folosită până acum doar pentru super car-uri şi pentru prima dată pentru un diesel. Souţia foloseşte o admisie turbo în două faze, cu două turbine folosite la presiuni reduse şi două, cu geometrie variabilă, la presiuni mari. Turbinele vin cu un sistem de recirculare al aerului optimizat şi sunt completate de un sistem de injecţie common rail de 2500 bari. Pentru reducerea emisiilor, sistemul vine cu filtru de particule, convertor catalitic NOx şi sistem SCR cu injecţie AdBlue.

Are o putere maximă de 294 kW/400 CP disponibilă la 4.400 rpm (consum mediu mixt: 6,6-5,4 l/100 km*; emisii CO2 combinate: 173-142 g/km*)** şi atinge un cuplu maxim de 760 Nm încă de la 2.000 rpm. Perfromanţele obţinute sunt un etalon absolut, un record pentru motoarele diesel, în ceea ce priveşte puterea şi cuplul raportate la cilindree.

Faţă de generaţia precedentă, motorul livrează un plus de 14 kW/ 19 CP şi 20 Nm, în timp ce consumul a scăzut cu 11%.

Transferul puterii se realizează standard printr-o transmisie sport Steptronic cu opt trepte. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive distribuie puterea către cele patru roţi în funcţie de cerinţe şi situaţie. Echipat astfel, BMW M550d xDrive îndeplineşte pe deplin înalte de dinamică ale unui automobil M Performance: accelerează în 4,4 secunde* (Touring: 4,6 s*) de la 0 la 100 km/h şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic).

Potrivire între performanţe şi aspect
Aspectul modelului BMW M55d xDrive reflectă potenţialul dinamic al automobilului. Pachetul aerodinamic M, suspensia sport M – coborâtă cu 10 milimetri -, Integral Active Steering (direcţie adaptivă integral) şi jantele M de 19 ţoli, din aliaj uşor, cu anvelope mixte transmit vizual capacitatea excepţională de performanţă a acestui model diesel sportiv. În combinaţie cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, acestea asigură o stabilitate remarcabilă şi cea mai bună transmisie a puterii în orice condiţii de drum. La interior, dotări precum scaunele sport M (opţionale) cu piele Dakota sau huse din stofă/Alcantara şi volanul sport M îmbrăcat în piele asigură o ambianţă sportivă exclusivistă care este caracteristică tuturor automobilelor M Performance. Toate tehnologiile familiare noului BMW Seria 5 sunt disponibile şi la BMW M550d xDrive: acestea includ BMW Connected – pentru un grad înalt de conectivitate – şi o gamă largă de sisteme de asistenţă care oferă susţinere maximă conducătorului şi, în cele din urmă, duc BMW Seria 5 un pas mai aproape spre condusul autonom.

* Specificaţii provizorii.
** Datele de consum sunt calculate pe baza ciclului de testare ECE şi depind de dimensiunile pneurilor.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.