Home Știri Citroën si Le Coq Sportif – O colaborare creativa pentru cea de-a 70-a aniversare a vehiculului utilitar Type H

Citroën si Le Coq Sportif – O colaborare creativa pentru cea de-a 70-a aniversare a vehiculului utilitar Type H

de

Ieri, Expoziția de Vehicule Utilitare de la Birmingham și-a deschis porțile, ocazie cu care am putut vedea rezultatele unei extraordinare colaborări dintre Citroën și o altă marcă îndrăzneață și creativă, Le Coq Sportif. Pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a vehiculului utilitar Type H, cele două mărci s-au unit pentru a personaliza un autentic Type H  și un New Jumpy în culorile mărcii Le Coq Sportif.a Ceva normal pentru două mărci franceze care pun accentul pe crearea de produse de calitate, moderne și avansate din punct de vedere tehnic, care pot pretinde că sunt „populare”,adică aproape de clienții lor și inspirați de viața lor cotidiană. Cele două mărci si-au unit fortele pentru aniversarea celebrului Type H și pentru a face legătura cu un demn succesor, Citroën Jumpy, un vehicul utilitar recunoscut pentru stilul, confortul și spiritul său practic. Ambele vehicule sunt unice în felul lor, sunt concepute ca ateliere mobile pentru biciclete și vor fi prezente la evenimentele la care marca Le Coq Sportif va participa de-a lungul anului.

COLABORAREA DINTRE DOUĂ MĂRCI FRANCEZE CELEBRE

Citroën a ales Expoziția de Vehicule Utilitare din Birmingham pentru premiera mondială a celor două mașini: una inspirată de modelul Type H și cealaltă de Noul Jumpy – două vehicule utilitare care au 70 de ani de istorie și ilustrează importanța mărcii Citroën în segmentul de vehicule utilitare ușoare. Aceste două vehicule concept sunt rezultatul unui efort intens de personalizare atât în interior cât și la exterior pentru a prezenta marca Le Coq Sportif. Reprezintă un demers în ceea ce privește designul atelierelor mobile pentru biciclete care combină stilul cu funcționalitatea :

– modelul Type H, care evocă autenticitatea și nostalgia, cu materiale în nuanțe calde ;

– modelul Jumpy, care proiectează un spirit modern și elegant cu simplitatea și nuanța sa de alb

Cele două mașini mizează pe contrastul dintre albul strălucitor și zonele colorate cu albastru și roșu. Albastru, alb și roșu – ilustrează o întâlnire încântătoare între două mărci franceze celebre, dedicate folosirii know-how-ului bazat pe creativitate și inovație pentru a oferi produse de înaltă calitate, moderne și care atrag atenția. Colaborarea lor este susținută de valori comune. Este, de asemenea, o aluzie la prezența modelului type H în comunicarea mărcii Le Coq Sportif.

Acum cinci ani, în timpul întoarcerii ale pe drumurile Franței în caravana celui mai important eveniment ciclist, marca Le Coq Sportif a folosit un Citroën H tipic. Acest vehicul celebru, a cărui aspect și istorie a marcat imaginarul popular îi încântă atât pe tineri cât și pe vârstnici la fiecare apariție. Sentimentul plăcut de prietenie și familiaritate, care este un aspect important al mediului ciclist, definește participarea mărcii Le Coq Sportif la evenimente. Brandul poate să pretindă că este populară în cel mai bun sens al cuvântului, adică aproape de clienți și de stilul lor de viață, permițându-le să practice sporturi în ținute elegante, dar lejere, cu produse de top, confortabile și concepute pentru a fi deosebite.

Acestea sunt, de asemenea, valorile mărcii Citroën așa cum sunt ilustrate în campania „Citroën inspirat de tine”. Citroën a fost întotdeauna interesat de relația dintre oameni și mașina pe care o conduc. În ADN-ul mărcii Citroën este înscris atașamentul față de oameni, principiu de care nu s-a dezis de-a lungul istoriei sale. Mașinile mărcii reflectă întotdeauna epoca lor și sunt concepute pentru cei care fac din mașini o parte integrantă a vieții lor. Pentru Citroën este important să fie o marcă populară, cu o poziție centrală pe piața auto – o marcă cu o mare putere de atracție, care se remarcă datorită identității sale unice, modernității, stilului, spiritului practic și confortului oferit de modelele lor. Această filozofie este împărtășită de brandul Le Coq Sportif în zona echipamentelor sportive.

DOUĂ ATELIERE MOBILE CARE AFIȘEAZĂ CULORILE FRANCEZE

Modelul Type H și Jumpy au fost convertite în ateliere mobile de mentenanță pentru biciclete. Pot fi, de asemenea, transformate în ateliere de depozitare a tricourilor, dacă asta este ceea ce trebuie făcut – o valorizare abilă a specificului lor dual, care este atît atractiv cât și funcțional. Centrul Citroën Style și biroul de design al mărcii Le Coq Sportif au combinat energia creativă și expertiza pentru a concepe două vehicule utilitare care afișează culorile mărcii Le Coq Sportif împreună cu numele brandului și logo-ul pe fiecare parte.

Același concept a fost folosit în ceea ce privește designul exterior al celor două mașini. Toate componentele caroseriei, cât și barele transversale pentru acoperiș pentru transportul de biciclete (numai pe Jumpy) sunt vopsite cu un alb luminos. Albul elegant este animat de dreptunghiuri roșii, dispersate pe întreaga caroserie- o gamă de culori vesele și „arty” inspirate din Modrian, care oferă un aspect proaspăt și energic celor două mașini. Combinația de albastru, alb și roșu simbolizează uniunea a două mărci franceze care împărtășesc același atașament pentru know-how-ul eleganței franceze care este atât veselă, cît și dezinhibată.

Această colaborare este marcată de textul „Citroën X le coq sportifla nivelul ușilor la Jumpy și în partea frontală pe modelul Type H. La fel a fost creat un logo aniversar (ce marchează a 70-a aniversare) care apare pe portierele modelului Jumpy și pe parbrizul modelului Type H.

Cele două mașini au o filozofie diferită în ceea ce privește interiorul:

– Modelul Type H mizează pe autenticitate și nostalgie. Oferă o senzație de căldură și simplitate care este confortabilă, cu inserții de lemn de culoare deschisă din diferite tipuri de lemn, precum „batipin”, care încadrează atelierul și peretele pe care uneltele sunt agățate. Scaunele din cabină sunt tapițate cu piele naturală, de culoare ciocolatie, îmbunătățind partea interioară și mizând pe tema materialelor naturale

– Noul Jumpy are o notă modernă și rafinată. Inserțiile de lemn negru contrastează cu scaunele din piele albă, accentuate cu cusături roșii, albe și albastre

Aceste două modele sunt prezentate într-un video filmat pe velodromul CREPS din Bourges și la velodromul Raumond Poulidor în apropiere de Limoges și la fabrica Le Coq Sportif din Romilly- Sur-Seine. Acest loc este celebru deoarece aici a luat naștere brandul Le Coq Sportif cu mai mult de 130 de ani în urmă, și pe care marca a hotărât să îl mute în 2010, afișează îndrăzneala arhitecturală, know-how-ul francez și învăluie aceste mașini într-o atmosferă excepțională.

În urma premierei mondiale de la standul Citroën și de la Expoziția de Vehicule Utilitare din Birmingham, aceste două vehicule utilitare vor fi expuse la evenimentele de comunicare ale mărcii Le Coq Sportif. Aceste evenimente, plăcute și originale, conectate cu ciclismul sau cu inaugurarea punctelor de vânzare ale mărcii Le Coq Sportif vor fi transmise pe social media cu hashtag-urile #CitroënJumpy #LeCoqSportif

Type H – puncte cheie

An de lansare: 1948

Producție: 1948–1981

Număr de mașini: 473,289

Lungime: 4.28 m

Tip: vehicul utilitar

Număr de portiere: 4

Număr de scaune: 2

Inovație: primul vehicul utilitar cu tracțiune pe față, produs în serie

Motor: 1911 cm3, 52 hp la 4000 rpm, 101km/h max

Noul Jumpy – puncte cheie

– O arhitectură adaptată pentru orice nevoie cu până la 6,6m³ pentru spațiul care poate fi folosit, 1400 kg capacitate de încărcare și 2500 kg masă remorcabilă

– 3 dimensiuni disponibile, incluzând versiunea originală, compactă și practică XS, care este de numai 4.60 m lungime

– Înălțime de numai 1.90 m, permițând în parcări subterane

– cea mai bună variantă pe segmentul său în ceea ce privește consumul datorită noii platforme (adaptate de EMP2) și motorizării BlueHDi

– Modularitate excepțională pentru segmentul cu Moduwork

– Portiere culisante hands-free

– Confort deosebit la volan

– Tehnologii care fac viața mai ușoară (Top Rear Vision, afișaj de tip head-up, CITROËN Connect Nav)

– Tehnologii care îmbunătățesc siguranța la volan (Adaptive Cruise Control, Recunoaștere și recomandare a vitezei, Driver Attention Alert, Active Safety Brake)

– Multe opțiuni de conversie pentru a răspunde nevoilor din toate domeniile, de exemplu, conversia 4WD concepută și produsă de Automobile Dangel

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.