Home Modele noi Noul RZ 450e: primul model complet electric de la Lexus

Noul RZ 450e: primul model complet electric de la Lexus

de George Grosu
blank

Lexus a anunțat recent că va lansa primul său model complet electric. Noul SUV compact cu propulsie electrică RZ 450e va utiliza aceeași platformă tehnică de la noul model Toyota BZ4X.

Lexus, divizia de lux de la Toyota, aderă mai nou în segmentul modelelor cu propulsie pur electrică cu un model SUV compact. Numele acestui nou model a fost deja stabilit: RZ 450e iar conducerea Lexus a dezvăluit și primele imagini teaser.

Dacă privim atent în gama bogată de modele de la Toyota, găsim noul SUV electric din segmentul compact Toyota BZ4X, care utilizează noua platformă tehnică denumită E-TNGA. Pe această nouă platformă a fost dezvoltat recent și noul Subaru Solterra. Ambele SUV-uri japoneze cu propulsie electrică urmează să fie comercializate în Europa în cursul anului 2022.

Noul Lexus RZ 450e, reprezintă practic cel de-al treilea model dezvoltat pe această platformă tehnică dar vizează zona premium. Când vine vorba de design, modelul nou RZ își urmează celelalte modele din gamă care beneficiază de aspectul personalizat tipic Lexus. Din acest punct de vedere, noul Lexus RZ 450e se bazează pe modelul Lexus RX.

În ceea ce privește propulsia, Lexus RZ 450e ar trebui să se bazeze pe caracteristicile celor două modele din același grup, Toyota BZ4X și respectiv Subaru Solterra care au o capacitate a bateriei de 71,4 kWh, o autonomie de până la 450 de kilometri și o putere totală a sistemului de propulsie de până la 160 kW. Lexus beneficiază în plus de tracțiune integrală, așa cum arată inscripția Direct4 de pe hayon. Pentru noul model de la Lexus este posibil și un mic upgrade la nivelul performanțelor mai ales că noua platformă pe care este dezvoltat, permite acest lucru.

Pentru acest lucru, tehnicienii de la Lexus ar trebui să combine motorul din față de 150 kW cu motorul din spate de 80 kW pentru un total de 230 kW (aproximativ 312 CP), iar noul RZ 450e ar putea fi la același nivel cu RX 450h, care are 313 CP în versiunea de bază.

Lexus aderă în segmentul SUV-urilor cu propulsie electrică cu recent anunțul RZ 450e. Platforma tehnică provine de la modelele din același grup japonez, Toyota BZ4X și Subaru Solterra dar în acest caz modelul Lexus dispune de o tentă premium și de o putere mai mare a sistemului de propulsie.

blank
Foto teaser cu noul Lexus RZ 450e
blank
Foto teaser cu noul Lexus RZ 450e
blank
Foto teaser cu noul Lexus RZ 450e
blank
Lexus RZ 450e
blank
Lexus RZ 450e
blank
Lexus RZ 450e
blank
Lexus RZ 450e

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?