Auto util

Nu fiți păcăliți de anunțurile cu mașini second hand! Verificați istoricul vehiculului cu un raport VIN

raport VIN

Paginile web de anunțuri cu mașini second hand sunt pline de oferte care mai de care mai atractive, atât ca preț, cât și ca informații ale vehiculului: kilometraj mic în ciuda anului de fabricație, lipsă incidente rutiere – accidente, unic proprietar etc.

Nu fiți păcăliți de anunțuri, în unele situații astfel de chilipiluri ascund mașini cu probleme sau informațiile nu sunt corecte ori nu sunt complete. Verificați istoricul vehiculului cu un raport VIN pe care îl puteți comanda foarte simplu online și foarte ieftin, mai ales dacă ne gândim la costul mașinii pe care urmează să o cumpărăm.

Pentru a genera un astfel de raport avem nevoie de seria de caroserie cunoscută și ca număr VIN (Vehicle Identification Number): o combinație de caractere unică atribuită autovehicului de către producător. Acest număr este alcătuit din 17 caractere (litere și cifre) și permite identificarea oricărui autoturism. Seria de șasiu este trecută pe certificatul de înmatriculare al vehiculului la litera E. Trebuie să știți că numărul VIN este ștanțat pe o placă de mici dimensiuni situată frecvent pe unul dintre pragurile portierelor din partea din față sau pe un modul nedemontabil din interiorul mașinii: în partea inferioară a parbrizului, pe peretele compartimentului motorului sau la camera de admisie a aerului mașinii.

O dată ce aveți acest număr, poate chiar din anunțul auto sau de la vânzător, îl puteți copia în site-ul verificareavin.ro pentru a genera un raport cu istoricul mașinii de ocazie. Veți afla date despre țara de proveniență a mașinii, anul de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei, precum și dotările complementare.

Apoi, mai aflăm informații cu privire la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului – accidente cu daună totală sau parțială, kilometrajul mașinii și, prin interogarea a zeci de baze de date europene ale poliției, vom ști dacă autoturismul este furat sau nu. Acestea sunt doar o parte din informațiile cuprinse într-un raport VIN, mai putem vedea și imagini vechi ale mașinii dacă a mai fost scoasă la vânzare în trecut și multe alte date.

Comandați un raport VIN pe baza seriei de șasiu a mașinii și cumpărați-o informat.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: stock.adobe.com

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE