Home Știri Oficial: Audi RS 6 GT – Cel mai puternic RS 6 într-o ultimă ediție specială

Oficial: Audi RS 6 GT – Cel mai puternic RS 6 într-o ultimă ediție specială

de Dan Damian
Audi RS 6 Avant GT

Audi a prezentat versiunea Audi RS 6 GT, mai puternică și mai rapidă decât orice RS 7 sau RS 7 de până acum. Un fel de adio pentru motorul V8.

Ideea acestei serii limitate a început, dar fără a fi conturată, în 2020, când 12 tineri care lucrau ca interni și se pregăteau pentru diverse funcții în cadrul companiei au creat conceptul RS 6 GTO, alături de departamentul de design. RS 6 GTO este inspirat, și nu doar la nivelul culorilor, de modelul de competiție Audi 90 quattro IMSA GTO, din 1989.

Audi RS 6 Avant GT

Patru ani ai târziu, conceptul a fost aplicat celei mai puternice versiuni RS 6 creată (oficial) vreodată. Acesta este Audi RS 6 GT, care se prezintă cu modificări semnificative. Și nu vorbim aici despre o nouă grilă sau spoilere modificate. De exemplu, pentru prima dată, un model Audi Sport are capota (redesenată) realizată integral din fibră de carbon. Din același material sunt și aripile. Audi RS 6 GT a trecut și prin tunelul aerodinamic, iar de acolo au rezultat un nou difuzor de aer și un nou eleron, plasat deasupra lunetei. Și tot pentru prima dată în cazul unui Audi RS 6 Avant, șinele de prindere de pe plafon au fost îndepărtate.

Audi RS 6 Avant GT

Jantele de 22 inchi sunt create special pentru acest model și sunt încălțate cu pneuri Continental “Sport Contact 7” 285/30, care, spune Audi, reduc cu doi metri distanța de frânare de la 100 km/h. Asta cu ajutorul discurilor ceramice, care sunt în echiparea standard la RS 6 GT.

La interior au fost folosite noi materiale și cusături, dar primele care ies în evidență sunt scaunele sport, cu tetiere integrate și inscripția RS 6 GT pe acestea.

Audi RS 6 Avant GT

Motorul lui Audi RS 6 GT este același V8 biturbo, dar acesta produce  630 CP și 850 Nm. Asta înseamnă cu 30 CP și 50 Nm mai mult decât modelul RS 6 Avant. Însă exact aceleași caracteristici le are versiunea de top RS 6 Avant Performance, adică motorul exista deja pe Performance (corespondent pentru Competition în gama BMW). RS 6 GT accelerează până la 100 km/h  în 3,3 secunde, iar după 11,5 secunde are deja 200 km/h. Viteza maximă este de 305 km/h. Pentru a face acest model și mai sportiv, inginerii au redus timpul de schimbare a treptelor cutiei Tiptronic cu 8 raporturi, iar diferențial central este același de la RS 6 Performance. Practic, în funcție de condiții, acesta poate distribui rapid puterea între cele două punți cu un maxim de 70% pe față și 85% pe spate.

Audi RS 6 GT va fi produs într-o serie limitată la 660 de exemplare.

 

 

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.