Home Modele noi Noul Opel Rocks-e poate fi comandat în Germania pentru un preț de 7.990 euro

Noul Opel Rocks-e poate fi comandat în Germania pentru un preț de 7.990 euro

de George Grosu

Noul Opel Rocks-e dezvoltat pe aceeași platformă cu cea a modelului Ami de la Citroen, poate fi comandat din luna noiembrie în Germania pentru un preț de bază de 7.990 de euro.

Cu noul său model citadin Rocks-e cu două locuri, lung de 2,41 metri, lat de 1,39 metri (fără oglinzi exterioare) și cu o rază de viraj de doar 7,20 metri, Opel vrea să redefinească mobilitatea în centrele orașelor. Datorită încadrării sale la categoria L6e (cvadricicluri ușoare) , noul Opel Rocks-E poate fi condus în Germania cu permis de categoria AM, ceea ce înseamnă că adolescenții care au împlinit 15 ani îl pot conduce fără probleme (în România se poate conduce cu permisul categoria B1 de la vârsta de 16 ani). În mod normal, acesta este un permis de conducere pentru scuter sau moped, dar conform ultimei modificări a ordonanței permisului de conducere, vehiculele cu patru roți pot fi conduse și cu aceasta, cu condiția să nu aibă mai mult de două locuri, să aibă maxim 6 kW (8 CP), să aibă o viteză maximă de 45 km/h și să cântărească maxim 425 kg. Micul Opel este mai greu atunci când este gata de condus dar în acest caz, contează greutatea netă fără baterie, care este sub pragul permis legal.

Referitor la acest din urmă aspect, Opel consideră suficientă o capacitate a bateriei de 5,5 kilowați-oră pentru Rocks-E. Bateria ar trebui să permită o autonomie de 75 km și poate fi încărcată complet la o priză de uz casnic în trei ore și jumătate iar cablul de alimentare de trei metri lungime este poziționat în portiera din dreapta pasagerului. Opel oferă inclusiv un adaptor pentru încărcarea la o stație de reîncărcare publică.

Partea din față sau din spate a noului Opel Rocks-e poate fi cel mai bine identificată după culoarea grupurilor optice de iluminat iar integrarea cât mai mult a unor piese identice nu poate fi considerat un lucru rău pentru că, conduc la costuri de producție scăzute. Tot cu acest scop, Opel a implementat portiere identice pe ambele părți. Acestea au o însă o particularitate, portiera de pe partea pasagerului se deschide în mod tradițional spre înainte iar cea de pe partea șoferului se deschide în sens opus spre spate.

Zone mari ale caroseriei modelului micro de la Opel sunt realizate din plastic, cu accente de culori închise în special la partea din față și din spate și cu accente deschise în părțile inferioare. Farurile și indicatoarele de direcție funcționează cu tehnologie LED, iar geamurile laterale pot fi deschise doar pe jumătate și nu complet cum este în mod obișnuit. Datorită suprafețelor mari ale geamurilor, în mare parte în poziție verticală, Rocks-E oferă o vizibilitate excelentă. Automobilul de dimensiuni citadine dispune de jante de 14 țoli care sunt poziționate la extreme și care contribuie la obținerea unui spațiu generos în interior.

Dacă tot am pomenit de interior, trebuie menționat că acesta dispune de unele soluții mai puțin convenționale. Astfel, în comparație cu scaunul șoferului, cel de pe partea dreaptă este decalat mai în spate. Acest lucru nu numai că maximizează spațiul pentru picioare, dar creează și spațiu de 63 litri pentru depozitare în zona pentru picioare. Însă în spatele volanului ar trebui să existe și suficient spațiu pentru persoanele cu înălțimea de peste 1,90 metri, iar sacoșele de cumpărături pot fi atașate de un cârlig prevăzut în acest scop. Plafonul panoramic din sticlă este oferit ca dotare standard.

Display-ul din spatele volanului oferă indicații despre viteză, modul de cuplare ale cutiei de viteze, starea de încărcare a bateriei, kilometrajul și autonomia rămasă. Ecranul de infotainment reprezintă practic propriul smartphone, care poate fi plasat într-un suport în partea dreaptă a volanului și care poate menține nevoile de comunicare cu ajutorul aplicației My Opel.

Opel Rocks-e va putea fi comandat în Germania începând din această lună direct prin sistem online sau de la dealerii autorizați în timp ce pe alte piețe europene startul comenzilor vor debuta în primăvara anului 2022. Opel propune trei versiuni de echipare: bază, Klub și Tekno care se diferențiază între ele doar la nivel estetic prin oferirea unor scheme de culori mai complexe și posibilitatea de a personaliza jantele. Prețul versiunii de bază Opel Rocks-e în Germania pornește de la 7.990 de euro în timp ce versiunile de echipare Klub și Tekno au prețuri de pornire de la 8.790 de euro. Modelul echivalent Ami de la Citroen lansat în septembrie pornește în Franța de la cel puțin 6.990 de euro iar în România de la 4.990 de euro prin programul Rabla Plus.

Noul Opel Rocks-e
Noul Opel Rocks-e
Noul Opel Rocks-e
Noul Opel Rocks-e
Noul Opel Rocks-e
Noul Opel Rocks-e
Noul Opel Rocks-e
Vedere panoramică în noul Opel Rocks-e
Detalii personalizate la exteriorul noului Opel Rocks-e
Interior Opel Rocks-e
Interior Opel Rocks-e
Cockpit Opel Rocks-e
Cockpit Opel Rocks-e

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.