Home Modele noi Peugeot actualizează simultan întreaga gamă de vehicule comerciale ușoare

Peugeot actualizează simultan întreaga gamă de vehicule comerciale ușoare

de Vlad Micu

Peugeot este un jucător important pe piața de vehicule comerciale ușoare, iar noile modele E-PARTNER, E-EXPERT sau E-BOXER arată strategia de electrificare a mărcii și dorința de a deveni marca europeană cu cea mai extinsă gamă de vehicule electrice.

 

Noul Peugeot E-PARTNER are un design actualizat printr-o nouă grilă a radiatorului, un design modernizat al barei de protecție față și faruri noi cu semnătura luminoasă a mărcii alcătuită din trei gheare. Alte elemente de design schimbate la exterior sunt jantele și noile capace de roți cu noua siglă a mărcii.

 

Autonomia estimată în ciclu WLTP este de 330 km dintr- baterie cu o capacitate netă de 50 kWh, iar instalarea bateriilor sub podea ajută la menținerea volumului de încărcare. Acesta este de 4,4 metri cubi, sarcina utilă este de 780 kg, iar capacitatea de tractare de 750 kg. Sistemul de propulsie electric oferă o putere maximă de 136 CP (100 kW) și are un cuplu maxim de 270 Nm.

 

În ceea ce privește capacitatea de încărcare, încărcătorul integrat este de 7,4 kW, iar opțional se poate comanda un încărcător trifazat de 11 kW. În cazul încărcării rapide la curent continuu, puterea maximă este de 100 kW.

 

La interior, modelul a primit un instrumentar de bord 100% digital de 10 inchi, iar ecranul central tactil are aceiași dimensiune și permite o conexiune wireless la Apple Car Play și Android Auto.

 

Noul Peugeot E-EXPERT dispune de o autonomie de 350 km în ciclu WLTP (în curs de certificare). Având bateria amplasată sub podea, ca la E-PARTNER, volumul util de încărcare este generos, de 6,6 metri cubi, o sarcină utilă de 1263 kg și o capacitate de tractare de 1000 kg.

 

Manevrabilitatea noului model în oraș este bună, datorită diametrului de bracaj de doar 12,4 metri, iar înălțimea de 1,90 metri îi permite accesul în orice parcare subterană sau supraterană.

 

De asemenea, la exterior avem o grilă redesenată, noua siglă a mărcii și noua semnătură luminoasă a farurilor LED. Schimbările de la interior sunt asemănătoare cu cele de la E-PARTNER.

 

E-EXPERT are același motor de 136 CP, dar cuplul maxim este de 260 Nm. Modelul este disponibil cu o baterie de 50 kWh care promite o autonomie WLTP de 224 km sau una de 75 kWh și 350 km.

 

Noul Peugeot E-BOXER dispune de un motor 100% electric de 200 kW (270 CP), are un cuplu crescut la 400 Nm și promite o autonomie de până la 430 km dintr-o baterie de 110 kWh. Pe AC, puterea de încărcare este de 11 kW, ceea ce se traduce într-o încărcare completă în 11 ore și 45 minute. Pe DC avem o putere maximă de 150 kW, deci o durată de 55 minute de la 0 la 80%.

 

Modelul este disponibil în diferite dimensiuni, bazate pe două ampatamente. Volumul de încărcare poate ajunge până la 17 metri cubi, iar sarcina utilă este de 1500 kg.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.