Home Lifestyle Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition – un nou Porsche la Tiriac Collection

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition – un nou Porsche la Tiriac Collection

de Dan Damian
Tiriac Collection - Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition front

Un nou model de excepție intră în Țiriac Collection: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition, care va putea fi admirat începând din acest weekend.

Parte a unei ediții limitate la doar 992 de unități, Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition completează gama de autovehiculele create și personalizate special pentru domnul Ion Țiriac. Acest model se evidențiază la interior prin placa din aur pe care este inscripționat numărul “009 / 992”, iar la exterior prin pachetul grafic de pe uși, unde este afișat, de asemenea, numărul “009”.

Tiriac Collection - Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition frontVehiculul a fost dezvăluit presei în cadrul evenimentului găzduit la Centrul Porsche București, în prezența domnului Ion Țiriac și a reprezentanților Porsche Inter Auto România, importatorul mărcii Porsche la nivel național.

Am achiziționat primul meu Porsche în anul 1975. Porsche este o marcă fascinantă, care a excelat permanent la capitolele design și performanță. Acest exemplar Porsche este produs în 2020, într-o serie destul de limitată, de 992 de unități. Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection. Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009, corelat zilei mele de naștere. Nu este o jucărioară frumoasă, este o treabă tehnologică care iese din comun,” a declarat Ion Țiriac.

Tiriac Collection - Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition frontAcesta a relatat cu această ocazie și povestea plăcuțelor de aur semnate Porsche și dispuse pe mașinile de la Țiriac Collection: “Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus lui Porsche. Mi-a răspuns că ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar mașini foarte bune. Semnături pot să îmi dea, dar nu gratis. Şi de atunci am eu de fiecare dată plăcuța, iar cand iese o mașină nouă pentru Țiriac Collection, domnul Porsche o personalizează.”

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition este un 911 de generație 992, cu elemente de design din anii 1950 și începutul anilor 1960 și este primul dintre cele patru piese de colecție din strategia Heritage Design dezvoltată de Porsche pentru a celebra emoția mașinilor sale sport clasice. Astfel, vopseaua Cherry Metallic, unică pentru această ediție specială, pachetul grafic pe uși și pe aripile frontale, care amintește de primele mașini de curse ale companiei, plus autocolante cu numere inspirate din motorsport pe portiere se numără printre caracteristicile personalizate ale ediției Heritage. De asemenea, logo-ul Porsche este cel de pe prima generație 911, din 1963. Designul exterior este completat de insignele aurii din spate, de jante Carrera Exclusive de 20/21 inch, etriere negre de frână (care le înlocuiesc pe cele roșii, standard, de pe 911) și o emblemă Porsche Heritage situată pe grila capacului motorului.

Tiriac Collection - Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition front

Interiorul acestui exemplar al ediției limitate 911 Targa are un design la fel de nostalgic, cu piele în două culori, Bordeaux Red și Atacama Beige, scaune din velur și uși tapițate, precum și un turometru analog și un cronometru cu aspect clasic montat pe bord.

Echipat cu un motor turbo de 3,0 litri care dezvoltă 450 CP și un cuplu de 530 Nm, Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition atinge 100 km/h în 4,4 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 304 km/h. Mașina va fi expusă începând cu acest weekend la Țiriac Collection.

Tot în acest weekend, Țiriac Collection prezintă între 10-12 septembrie, de vineri pana duminica, o expozitie in aer liber compusa din peste patruzeci de modele auto de exceptie, care vin sa completeze colectia din incinta. Selectia si mixul de exponate vor integra o dispunere unicat, aducand impreuna modele reprezentative pentru marcile Bentley, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Jaguar, Lincoln, Mercedes-Benz si Rolls-Royce, produse pe parcursul ultimului secol si inca neafisate in cadrul galeriei Tiriac Collection.

Tiriac CollectionExpozitia exterioara, deschisa publicului in mod gratuit, va putea fi admirata de vineri 10 septembrie, pana duminica 12 septembrie, in intervalul orar 10:00-19:00, in curtea galeriei Tiriac Collection, localizata in Otopeni, pe Calea Bucurestilor, nr. 289.

Totodata, expozitia va integra doua unitati auto complet restaurate local si va prezenta informatii din procesul de restaurare derulat de echipa Tiriac Collection. Galeria isi va derula in paralel programul uzual de functionare, fiind deschisa publicului de vineri pana duminica, in intervalul orar 10.00-19.00.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.