Magazin Știri

(Video) Porsche: Macan GTS FL & S-91x Pegasus Starfighter

Porsche: Macan GTS FL & S-91x Pegasus Starfighter

Porsche se joacă cu mintea și inima noastră, cu versiunea facelift Macan GTS – dar mai ales cu naveta spațială Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter. Și dacă numele nu v-a spus totul deja, să vă explicăm – este un concept dedicat filmului Star Wars: The Rise of Skywalker.

Înainte de toate, să discutăm un pic despre cum Porsche completează seria Macan cu versiunea sportivă GTS, cu facelift, pentru a oferi clienților un motor puternic, un șasiu orientat spre performanță, elemente proprii de design și mai mult echipament. Sub capota modelului GTS se află același V6 biturbo de 2,9 litri, modificat pentru o creștere ușoară de 20 CP versus modelul anterior – pentru un total de 380 CP și 520 Nm (+20).

Porsche: Macan GTS FL & S-91x Pegasus Starfighter

Macan GTS este oferit în combinație cu noua transmisie cu dublu ambreiaj PDK și pachetul opțional Sport Chrono, noua versiune sprintând de la zero la 100 km / h în 4,7 secunde, cu trei zecimi de secundă mai repede decât înainte, în drum spre o viteză maximă de  261 km/h. Noul Macan „Gran Turismo Sport” își merită numele și datorită echipării cu sistemul activ Porsche Active Suspension Management (PASM), în timp ce garda la sol a fost coborâtă cu 15 milimetri – opțional suspensia adaptivă cu aer reduce garda la sol cu încă 10 milimetri.

Macan GTS se remarcă vizual cu ajutorul jantelor RS Spyder Design de 20 inch, al pachetului standard Sport Design, precum și a elementelor negre proprii modelelor GTS din gama Porsche. De altfel chiar și farurile PDLS (LED cu sistem de lumină dinamică) sau luminile din spate tridimensionale au primit o nuanță întunecată, în timp ce etrierele de frână roșii livrează gradul necesar de contrast. Interiorul primește materiale precum piele Alcantara, aluminiul, sau tapiseria din piele GTS de culoare Carmine Red sau Crayon. Tot special pentru acest model au fost dezvoltate și scaunele sport, iar în România prețurile pentru Macan GTS pornesc de la 80.354,75 de euro, inclusiv TVA.

Porsche: Macan GTS FL & S-91x Pegasus Starfighter

Trecem la fel de dinamic din lumea dinamică în cea fantastică a universului Star Wars, acolo unde și-au dat întâlnire designerii de la Porsche AG și Lucasfilm Ltd. pentru a proiecta noua navă spațială Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter. Aceasta va fi prezentă pe covorul roșu de la Los Angeles pentru a celebra – în chip de machetă cu o lungime de 1,5 metri – cum se cuvine premiera filmului Star Wars: The Rise of Skywalker.

Nu pare, însă se pare că Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter este inspirat atât de lumea Star Wars, cât și de ADN-ul de design al mărcii din Stuttgart. „Proiectarea navei spațiale este armonios integrată în lumea filmelor Star Wars, demonstrând în același timp analogii clare cu stilul și proporțiile caracteristice Porsche”, povestește Michael Mauer, Vicepreședinte Style Porsche la Porsche AG. „Forma de bază a cabinei, care se alungeşte spre spate și topografia distinctivă de la linia cockpit-ului la turbine, stabilesc paralele vizuale cu designul emblematic al 911 și Taycan.”

Nu suntem designeri, însă recunoaștem că Porsche și colegii de la studioul Lucasfilm au făcut o treabă mult mai bună cu Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter decât alții înaintea lor – care fie că nu prea au modificat mai nimic, fie au umblat mai mult decât trebuie la design… fără însă a captura cu adevărat spiritul din o galaxie foarte, foarte îndepărtată. Evident, Porsche a temporizat apariția navei S-91x cu o parte din lansările internaționale ale modelului electric Taycan – și el prezent la premiera de gală din Los Angeles. 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE