Magazin Știri Video

(Video) Rose Phantom sau RS5 cu facelift pentru 25

(Video) Rose Phantom sau RS5 cu facelift pentru 25

Rose Phantom este cu adevărat unul dintr-un milion. Adică un exemplar unicat, dotat cu un milion de cusături artizanale. În schimb, RS5 Coupé și Sportback sărbătorește cu un facelift aniversarea a 25 de ani de modele RS de la Audi Sport.

Rolls-Royce este un expert în materie de creații unicat – însă noul Rose Phantom ar putea fi ceva inedit chiar și pentru constructorul britanic. Ca să fim cât mai exacți de la bun început, Rose Phantom reprezintă o premieră inclusiv pentru maeștrii săi artizani – sedan-ul inspirat de lumea colorată și parfumată a trandafirilor fiind dotat cu nu mai puțin de un milion de cusături în interiorul brodat. Motivele au fost create de unitatea „Bespoke Collective” la cererea unui antreprenor din Stockholm, extrem de pasionat de arta florală.

(Video) Rose Phantom sau RS5 cu facelift pentru 25

Aparent, legăturile sale cu florile sunt inclusiv personale – soția și doi dintre copii purtând nume de flori. De altfel, întreaga familie s-a implicat în această creație: soția a creat umbrelele, iar una din fiice – Magnolia – a fost responsabilă pentru selectarea nuanței exterioare uni „Peacock Blue”. Totuși, adevărata operă de artă se află în habitaclu – accentele exterioare Charles Blue devin dominante la interior. Iar peste tot – de la portiere la plafon și furnirul de pe planșa de bord – apar broderii cu motive florale. Și nici de această dată nu este vorba despre orice tip de flori.

(Video) Rose Phantom sau RS5 cu facelift pentru 25

Mai exact, interiorul acestui Rose Phantom a fost inspirat de… „Phantom Rose” – o specie de trandafir special creată pentru Rolls-Royce de crescătorul Philip Harkness care crește doar în grădina cu trandafiri de la sediul central al companiei din Goodwood, West Sussex. La sugestia „patronului” (așa își denumește RR toți clienții), designerii au introdus și câteva detalii colorate… sub forma speciilor de fluturi Peacock și Adonis Blue. Iar rezultatul a fost, recunoaștem, de-a dreptul relaxant.

(Video) Rose Phantom sau RS5 cu facelift pentru 25

Audi Sport se pregătește să încheie un an 2019 extrem de aglomerat – aniversarea primilor 25 de ani de existență ai modelelor RS (totul a început cu modelul RS2 Avant) culminează cu prezentarea versiunilor cu facelift ale modelelor RS5 Coupé și RS5 Sportback. Nici o surpriză – Audi a lansat deja facelift-urile pentru aproape întreaga gamă – A4, S5 și chiar RS4 Avant. Acum a sosit vremea și versiunilor RS5 Coupé și Sportback – acestea primind de la divizia de performanță cam aceleași modificări stilistice cunoscute deja de la restul gamei.

Desigur, întregul design este adaptat pentru pretențiile dinamice de nivel RS, noile faruri matrix LED sau chiar laser LED fiind flancate de o grilă Singleframe mai lată decât oricând. În plus, deasupra sa au fost amplasate o serie de mici fante aerodinamice ce amintesc de look-ul modelelor Quattro din trecut – iar pragurile laterale și difuzorul din spate sunt și ele regândite. Clienții pot opta pentru două culori proaspete, „Turbo Blue” sau “Tango Red”, noi pachete cu elemente din fibră de carbon – iar plafonul este și el realizat din materiale compozite (CFRP, pentru o economie de 4 kg). Jantele standard au 19 inch, însă noi am merge pe unul din cele trei modele de 20 inch – se pot selecta inclusiv opțiuni aurii sau negru glossy.

Postul de conducere din RS5 are parte de un nou sistem de infotainment cu ecran de 10,1 inch și comandă tactilă. Evident, Audi oferă opțional și sistemul Audi Virtual Cockpit Plus cu ecran de 12,3 inch și un mod exclusiv dedicat modelelor RS. În timp ce gama S5 a trecut prin schimbări tehnice majore în Europa – trecând de la benzină la propulsie diesel – noul RS5 este mult mai tradiționalist. Astfel, V6-le twin-turbo pe benzină este absolut neschimbat, dezvoltând în continuare 450 CP și 600 Nm. Suficient pentru a duce perechea de RS5-uri la 100 km/h în 3,9 secunde și apoi până la 280 km/h. Prețurile pornesc, acasă în Germania, de la 83.500 euro.

Audi a marcat cum se cuvine aniversarea de 25 de ani de modele RS. A lansat o panoplie întreagă de noi modele în familie (de la micul RS Q3 Sportback la imensul RS Q8) și acum încheie anul cu încă un mic tribut – un „Anniversary package 25 years of RS”. Acesta este disponibil pentru o gamă largă de modele: TT RS Coupé, RS 4 Avant, RS 5 Coupé & Sportback, RS 6 Avant, dar și RS 7 Sportback. Trăsăturile esențiale includ culoarea exterioară albastru Nogaro, elementele Alcantara albastre din habitaclu sau detaliile negru gloss și aluminiu mat.   

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE