Știri Video

Porsche merge Targa cu 911, Nissan pe e-Power cu Kicks

Porsche merge Targa cu 911, Nissan pe e-Power cu Kicks

Porsche știe că mai este puțin până la sosirea verii. Iar 911 Targa ar putea deveni companionul perfect în aceste timpuri tulburi, promovând distanțarea socială față de oricine altcineva nu se află pe locul din dreapta… Nissan a prezentat noul Kicks în Thailanda, cu tot cu e-Power.

Porsche își completează rapid familia noii generații 911 – coupé și cabriolet, iar de acum și 911 Targa. Avem parte chiar de două variante – 911 Targa 4 și 4S, ambele cu tracțiune integrală. Practic, aici avem de-a face cu un clasic și extrem de fermecător compromis între rigiditatea coupé-ului și senzualitatea variantei cabriolet. Iar 911 Targa rămâne fidel rețetei variantei originale din 1965: un cadru solid, plafon amovibil peste locurile din față și o lunetă extinsă pe lateral. Sunt necesare doar 19 secunde pentru decapotare, procesul fiind complet automatizat.

Porsche merge Targa cu 911, Nissan pe e-Power cu Kicks

Sistemul de propulsie este deja cunoscut – motorul boxer cu șase cilindri, de trei litri și și supraalimentare Biturbo. 911 Targa ajunge la 385 CP și sprintează cu pachetul opțional Sport Chrono de pe loc la 100 km/h în 4,2 secunde, cu o zecime mai rapid decât modelul anterior. Versiunea 4S are parte de 450 CP și marchează 100 km/h în 3,6 secunde – cu 4 zecimi mai bine. Ambele au și viteze maxime superioare: 289 km/h (plus 2 km/h), sau 304 km/h (plus 3 km/h). Transmisia standard cu dublu ambreiaj și 8 trepte PDK lucrează alături de tracțiunea integrală – iar opțional 4S poate fi comandat cu o manuală în șapte rapoarte.

Porsche merge Targa cu 911, Nissan pe e-Power cu Kicks

Noutățile aduse în gamă de 911 Targa includ sistemul Porsche InnoDrive, tempomatul adaptiv cu funcție de ajustare a distanței, funcția Smartlift de programare a gărzii la sol, dotări Porsche Tequipment, precum și noi opțiuni de personalizare oferite de Porsche Exclusive Manufaktur. Noile modele 911 Targa vor intra pe piață la începutul lunii august, iar prețurile vor începe de la 134.053,50 euro pentru 911 Targa 4 și de la 149.528,26 euro pentru 911 Targa 4S (inclusiv TVA 19% și specificații naționale).

Porsche merge Targa cu 911, Nissan pe e-Power cu Kicks

Nissan oferă în anumite părți ale lumii o alternativă interesantă la excentricul Juke – modelul Kicks. Constructorul japonez l-a trecut recent printr-o restilizare atentă, prezentată tocmai în… Thailanda. Și mai important, Kicks este printre primele modele globale care primesc noul sistem de propulsie e-Power în afara pieței locale din Japonia. Nissan Kicks e-Power este dotat cu un motor electric (EM57) de 127 CP și 260 Nm, însă acumulatorul are doar 1,57 kWh. De aceea sistemul este echipat și cu un motor în trei cilindri, de 1,2 litri și 79 CP care nu antrenează roțile – ci doar generează energie pentru baterie (un sistem Rex – range extender).

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE