Home Știri Renault Kangoo Z.E., în flota Deutsche Post DHL

Renault Kangoo Z.E., în flota Deutsche Post DHL

de

Conform unui acord încheiat cu constructorul francez de automobile, Deutsche Post DHL urmează să își lărgească parcul de mașini eco cu modelul Renault Kangoo Z.E.

Renault_30199_global_en

În ultimii ani, Deutsche Post DHL și-a extins parcul de mașini eco cu peste 4000 de unități, ajungând la ora actuală la aproximativ 10.500 de astfel de mașini. Aceast demers se înscrie în strategia grupului german de a reduce poluarea din aglomerările urbani și, totodată, consumul de combustibil. Însumat, în toată lumea, Deutsche Post DHL utilizează 300 de vehicule electrice, peste 300 de modele hibride și aproape 2500 de mașini alimentate cu biocombustibil, gaz sau etanol. De asemenea, o parte dintre vehiculele avute în parc au beneficiat de modificări aerodinamice pentru a reduce emisiile de CO2.

Vehicule moderne de oraș: E-Motorbike, Piaggio, VW Up și Renault Twizy

“Vehiculele electrice sunt potrivite pentru livrările urbane, pe rute definite, unde putem beneficia din plin inexistența emisiilor poluante de CO2, a zgomotulu redus și costurilor mici de exploatare. Folosim deja Renault Kangoo Z.E. în câteva țări din Europa și suntem mulțumiți de rezultate. Renault este un partener global de încredere în domeniul vehiculelor electrice și suntem dornici să ne extindem colaborarea, în încercarea de a eficientiza industria de logistică”, a declarat Manoella Wilbaut, Șeful responsabil cu dezvoltarea globală al DHL Automotive.

Renault și Nissan au vândut peste 100.000 de autovehicule electrice

Noua flotă de Renault Z.E. se va alătura celei deja existente și modelelor ZOE și Twizy, pe care compania germană de livrări le are deja în parcul auto. “Renault, lider european în domeniul vehiculelor electrice, este mândru să susțină grupul DHL în demersul acestuia de a se înscrie în țintele de sustenabilitate, respectând specificul operațional. Având un volum util de 4 m3, Renault Kangoo Z.E. este un instrument perfect pentru livrările din întreaga lume”, a adăugat Uwe Hochgeschurtz, Vicepreședinte și Director comercial în cadrul grupului Renault.

Renault Sport Twizy F1 Concept

Renault Kangoo Z.E. dispune de un motor electric de 44 kW/60 CP, ce dezvoltă un cuplu maxim de 226 Nm. Bateriile litiu-ion cu o capacitate de 25 kWh pot susține o autonomie de 160-175 km, viteza maximă fiind de 130 km/h.

Articole similare

Comentarii închise.