Home Știri Mercedes GLA şi Clasa C, disponibile în România

Mercedes GLA şi Clasa C, disponibile în România

de

Lansate oficial pe plan internaţional la finalul anului 2013, noile modele Mercedes GLA şi Clasă C sunt disponibile în showroom-urile din România, începând cu data de 15 martie 2014.

Noul-Mercedes-C-Class_1

Mercedes Clasa C

Prin design-ul progresiv, noul Mercedes-Benz GLA reinterpretează ideea de SUV compact, în timp ce noua Clasă C este caracterizată de inovaţii tehnice şi detalii de interior ce pun accentul pe confort, fără ca latura sportivă să fie neglijată.

Cu un design inspirat de la limuzina Clasa S, noua Clasă C se remarcă prin rafinament şi eleganţă. Noua generație a sedanului de clasă medie poate fi echipată cu două sisteme moderne de iluminare, ce folosesc tehnologia LED. De asemenea, sistemul multimedia este dotat cu un touchpad, ce permite introducerea de caractere “scrise” cu mâna pe suprafaţa de comandă, iar opțional este propus sistemul head-up display, capabil să afişeze informaţiile importante în câmpul vizual al soferului, păstrând atenţia acestuia la drum.

În vederea asigurării unui standard de siguranță cât mai înalt, noua Clasă C este echipată cu aproape toate sistemele de asistenţă care au fost lansate pe Clasa S şi Clasa E. Sistemele de asistenţă pentru şofer asigură atât sporirea confortului, cât şi a siguranţei. Printre aceste sisteme se numără, în echiparea standard, Attention Assist și Collision Prevention Assist, iar Distronic Plus cu Steering Assist, Brake Assist Plus și Active Lane Keeping Assist sunt oferite opțional și permit rularea în mod parţial autonom.

Noua Clasă C dispune de o gamă largă de motorizări, toate oferind standard funcţia auto stop/start, de oprire a motorului în momentele de staționare. Trei propulsoare sunt disponibile pentru noua Clasă C la momentul lansării pe piaţă: un diesel sub indicativul C 220 BlueTEC şi două unități pe benzină, C 180 şi C 200. Toate motorizările sunt conform normelor de emisii poluante Euro 6. Mai mult, toate propulsoarele sunt cu până la 20% mai economice decât cele ale modelului precedent.

La fel ca în cazul Claselor S sau E, Mercedes-Benz va oferi, începând cu septembrie 2014, o versiune hibridă pentru noua Clasă C, cu un sistem de propulsie format dintr-un motor diesel combinat cu un motor electric.

Preţurile pentru noua Clasă C încep de la 27.500 euro fără TVA (34.100 euro cu TVA inclus), pentru modelul C 180.

Mercedes-Benz GLA 220 CDI 4MATIC (X156) 2013

Mercedes-Benz GLA 220 CDI 4MATIC

 Mercedes GLA este al patrulea model compact de nouă generaţie Mercedes-Benz, fiind primul SUV al mărcii disponibil opţional cu noua generaţie a sistemului de tracţiune integrală permanentă 4MATIC cu distribuţie variabilă a cuplului motor.

Mercedes GLA este echipat cu sistemul de detectare a oboselii Attention Assist şi cu cel de prevenire a coliziunilor frontale, Collision Prevention Assist. Acesta funcţionează pe bază de radar, include funcţia de asistare la frânare Brake Assist, devenind activ de la viteze de doar 7 km/h.

Mercedes GLA este oferit cu o paletă generoasă de motorizări, cu puteri între 136 și 360 CP. Toate sunt supraalimentate cu turbină, dispun de patru cilindri și includ în echiparea de bază funcția stop/start. În gama diesel activează două versiuni: GLA 200 CDI  dispune de 100 kW (136 CP), are o cilindree de 2.2 litri şi un cuplu motor maxim de 300 Nm, în timp ce GLA 220 CDI are o cilindree de 2.2 litri, oferă o putere maximă de 125 kW (170 CP) şi un cuplu motor maxim de 350 Nm. Oferta motoarelor alimentate cu benzină include o unitate de 1,6 litri, ce dezvoltă 156 CP, aceasta fiind urmată de un propulsor de 2 litri și 211 CP. Versiunea de top, GLA 45 AMG, este echipat cu cel mai puternic motor de serie mare cu cilindreea de 2 litri din lume și are 360 CP.

Noul GLA poate fi amplu personalizat datorită liniilor de echipare  “Style”, “Urban” şi “AMG Line”, dar şi cu ajutorul pachetelor “Night” şi “Exclusive”. De asemenea, gama de opționale include dotări simandicoase, printre care se găsesc: scaunele sport cu tetiere integrate în spătar, sistemul audio de înaltă fidelitate Harman Kardon, finisaje cu materiale sofisticate și centrala multimedia Comand cu posibilitatea conectării la internet și numeroase aplicații (Facebook, Twitter, Aupeo, Street View).

Preţurile modelului GLA încep de la 24.625 euro fără TVA (30.535 euro cu TVA inclus), pentru modelul GLA 200.

Articole similare