Home ȘtiriInfrastructură Se scumpește parcarea în București de 8 ori

Se scumpește parcarea în București de 8 ori

de Răzvan Măgureanu
se scumpeste parcarea

Se scumpește parcarea în București de 8 ori de la 1 ianuarie. Taxa pentru parcările de reședință se scumpește de 8 ori. La periferie aceasta se mărește de la 68 la 500 lei iar în centru de la 84 lei la 600 lei.

Taxa pentru parcarea de reședință se scumpește substanțial în București. Prețurile vor crește de circa 8 ori de la 68 lei la 500 lei în zona B și de la 84 la 600 lei în zona A.
Împărțirea pe zone s-a făcut conform unei hărți care datează din 2004 și care nu are nimic de-a face cu realitatea, neavând nicio logică.

Astfel, în zona centrală, considerată zona A, adică zona Piața Victoriei – Unirea, prețul crește de la 84 lei la 600 lei. În cartierul Rahova de exemplu taxa se mărește la 300 lei. Însă în zona de vest a capitalei, nu mai există practic periferie și taxa de parcare de reședință se scumpește de la 68 lei la 500 lei chiar și la ieșirea din București. Cu alte cuvinte, la Metro Militari, chiria pentru un loc de parcare este de 500 lei iar în Piața Victoriei, aceasta este de 600 lei, adică doar cu 100 lei mai mult.

După cum se poate observa pe harta de mai jos, 80% din București este de fapt o zonă semicentrală! Cu alte cuvinte s-a pus la cale un jaf din banii noștri.

Noi am sesizat această anomalie pe pagina de facebook a Primăriei Capitalei însă în loc să primim un răspuns, mesajul nostru a fost șters exact ca pe vremurile de mult apuse în care nu erau acceptate niciun fel de critici.

În București sunt în continuare foarte multe parcări de reședință amenajate pe pământ, neliniate și neîngrijite dar și acestea vor avea aceleași tarife mărite de 8 ori.

harta impartire capitala Bucuresti pe zone

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.