Home Retro Un foarte rar Alfa Romeo Giulia GTA 1600 Corsa Autodelta în oferta unui dealer

Un foarte rar Alfa Romeo Giulia GTA 1600 Corsa Autodelta în oferta unui dealer

de George Grosu
blank

Dealerul de specialitate Art & Revs din Luxemburg a scos recent la vânzare un foarte rar exemplar de Alfa Romeo Giulia GTA 1600 din 1967 în versiunea Corsa Autodelta, care a fost convertită de divizia sportivă Autodelta după specificațiile Grupei 2.

Modelul Alfa Romeo Giulia GT, numit adesea și Alfa Bertone, este un simbol italian. Coupe-ul compact a avut o influență decisivă asupra gamei Alfa Romeo. Toate versiunile și variantele luate împreună, însumează în jur de 225.000 de exemplare care au fost construite între anii 1963 și 1977. Experții diviziei competiționale Autodelta de la Alfa Romeo au transformat aproximativ 1.000 de exemplare din modelul Giulia GT în versiunea de competiție GTA. Abrevierea înseamnă Gran Turismo Alleggrita (Alleggrita – ușoară), iar experții de la Autodelta au luat în serios realizarea construcției ușoare. În comparație cu modelul din producția de serie, Giulia GTA cântărește cu 200 de kilograme mai puțin, ajungând la o greutate totală de doar 745 kg. Autodelta a transformat un număr de 70 unități în Giulia GTA 1600 Corsa din totalul de 1.000 unități iar una dintre acestea se află acum de vânzare în oferta dealerului de specialitate Art & Revs din Luxemburg.

Exemplarul aflat în oferta dealer-ului de specialitate Art & Revs, are numărul de șasiu AR 631891 și dispune de o istorie bogată în competițiile sportive. Prima înmatriculare datează din anul 1967 iar prima participare într-o competiție are loc doi ani mai târziu. Primul proprietar al automobilului sport italian, Calogero La Monica, concurează cu Giulia la diferite curse montane. Cu o modificare ușoară a caroseriei care devine mai lată, acesta i-a startul în diverse curse din Grupa 4 din calendarul competițional pe anul 1971. Puțin mai târziu, Giuseppe Vasallo apare în ziare în calitate de proprietar și care în 1974 a ocupat locul doi la clasa GT 1600 în celebra cursă siciliană Targa Florio. După această performanță, automobilul își încheie cariera sportivă bogată.

La mijlocul anilor ’90, Giulia GTA a beneficiat de o amplă restaurare și revenit la look-ul specific pentru Grupa 2. O nouă restaurare a fost efectuată în cursul anului 2003 de către experții de la Alfa Toni Rotondi. După acest proces de restaurare fostul automobil de curse a obținut omologarea pentru utilizarea pe drumurile publice iar de atunci a parcurs aproximativ 2.000 de kilometri. Ceea ce amintește cu siguranță de trecutul glorios competițional sunt performanțele motorului. Cu două carburatoare dublu corp Weber, două axe cu came în chiulasă și aprinderea dublă al celor 4 cilindri în linie cu capacitatea de 1,6 litri și care dezvoltă o putere 165 CP. Prin comparație, un model GTA convențional poate dezvolta doar 115 CP. Oricine cumpără exemplarul în versiunea Corsa din 1967 de la dealerul Art & Revs nu numai că primește un automobil rar care include numeroase documente, ci și toate piesele originale pentru curse care au fost demontate pentru omologarea circulației pe drumurile publice. Deci, dacă este planificată o reluare a carierei competiționale, se poate face fără probleme și conform spiritul anilor ’60.

După ce ați citit anunțul cu „Preț la cerere” de la Art & Revs, vă puteți imagina cu siguranță că suntem aici în categoria prețurilor cu șase cifre. Un model Autodelta la fel de cochet a fost disponibil anul trecut la un dealer din SUA pentru suma echivalentă de 333.000 de euro.

Foto: Art & Revs; Actualfoto

blank
Alfa Romeo Giulia GTA 1600 Corsa Autodelta 1967
blank
Alfa Romeo Giulia GTA 1600 Corsa Autodelta 1967
blank
Alfa Romeo Giulia GTA 1600 Corsa Autodelta 1967
blank
Alfa Romeo Giulia GTA 1600 Corsa Autodelta 1967
blank
Grilă frontală specifică versiunii GTA
blank
Planșă de bord
blank
Cockpit
blank
Motor 1.6L
blank
Nr șasiu AR 631891
blank
Alfa Romeo Giulia GTA 1600 Corsa Autodelta 1967 la Targa Florio în 1974
blank
Alfa Romeo Giulia GTA 1600 Corsa Autodelta 1967 la Targa Florio în 1974

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?