Home Știri Una din mașinile lui Ceaușescu s-a vândut la licitație

Una din mașinile lui Ceaușescu s-a vândut la licitație

de

Una dintre mașinile ce se aflau în colecția fostului dictator Nicolae Ceaușescu a fost achiziționată la o licitație de către doi iranieni.

limuzina-ceausescu_paykan

Modelul Paykan Hillman-Hunter – model derivat dintr-un Chrysler și produs în Iran – a fost cumpărat la o licitație de către un cuplu de iranieni. Mașina i-a fost oferită lui Nicolae Ceaușescu de către fostul Șah al Iranului în 1974.

Inițial, modelul fusese scos la licitație pentru suma de 4000 de euro, însă cei doi iranieni stabiliți în Germania au plătit 37.000 de euro. Marca Paykan a fost unul dintre simbolurile naționale iraniene și în epocă aparținea lui Chrysler Europe. Paykan Hillman-Hunter are un motor cu patru cilindri în linie, 54 CP și cutie de viteze manuală. Viteza maximă ce putea fi atinsă era de 145 km/h.

Mașina adjudecată de cuplul de iranieni din Germania, a fost licitată în 45 de pași, iar prețul ei a crescut de peste nouă ori. Licitația a fost organizată de către casa Artmark, din București. Cumpărătorii spun că au achizițioant mașina nu datorită legăturii cu Ceaușescu, ci pentru că sunt colecționari de mașini având aproape 40 de modele în posesie.

Articole similare