Știri Video

(Video) Alpina, Techart sau Mercedes-AMG – experții propun, fanii aleg

Ce faci atunci când noutățile abundă și nu știi pe care să o alegi – le pui la un loc și cântărești cu grijă (adică sufletul nostru „pur” de automobiliști pasionați) cine ar trebui să aibă întâietate.

Logic, ca să nu oferim vreun avantaj cuiva, vă vom prezenta aceste trei noutăți din zona aftermarket în ordine alfabetică – da, i-am inclus și pe cei de la Mercedes-AMG deoarece acum mai mult decât oricând diviziile de casă sunt o forță în arena tuning-ului, în timp ce anumiți specialiști au atins niveluri de profesionalism perfect comparabile.Astfel, Alpina este un nume cu maximă tradiție în această zonă a industriei auto – noul lor proiect este modelul XD3, un fel de BMW X3 M cu propulsie diesel și performanțe de hot hatchback. Astfel, propulsorul cu șase cilindri de 3 litri al casei bavareze a fost redescoperit de specialiștii – tot bavarezi – de la Alpina, producând de acum 333 CP și un cuplu de locomotivă de 700 Nm. Performanțele sunt pe măsură: 100 km/h în doar 4,9 secunde și o viteză de top de 254 km/h – totul cu un consum mediu măsurat în noul ciclu WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicle Test Procedure) de 9 litri/100 km, în medie.


Noul Mercedes-AMG G63 – prezentat practic de doar câteva săptămâni – pare deja o cunoștință veche, constructorul german prezentând deja versiunea normală, seria limitată Edition 1 și acum pe cea echipată cu „Night Package”. Schimbările sunt strict de ordin vizual – iar așa cum o sugerează și denumirea, aceasta aduce cu sine diverse elemente negre sau foarte întunecate, plus un bonus de 21 inch sub forma unor noi jante (opțional 22 inch).


Specialiștii germani de la Techart – pasionați de Porsche – aproape că nu mai au nici ei nevoie de nici o introducere. Mai ales că la Geneva vor ateriza cu un Porsche Panamera Sport Turismo Turbo transformat în GrandGT Supreme. Kit-ul este unul vizual – la exterior schimbările sunt subtile dar evidente, la interior sunt doar evidente – dar și tehnic, cu propulsorul împins de la 550 CP și 769 Nm la nu mai puțin de 630 CP și 900 Nm. Suficient pentru a „zbura” cu familia și bagajele de vacanță la 100 km/h în 3,4 secunde sau la 200 km/h în doar 8,3 secunde.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE