Home Știri (Video) Leon CUPRA R ST – Seat sau nu?!

(Video) Leon CUPRA R ST – Seat sau nu?!

de Aurel Niculescu
Video) Leon CUPRA R ST – Seat sau nu?!

Constructorul din Martorell a lansat recent noua ediție specială Leon Cupra R ST, un break familist – însă în același timp exclusivist și foarte performant. Problema este că marca spaniolă nu pare decisă – este un Cupra sau un Seat?!

Dacă departamentul de marketing pare destul de nehotărât – logo-ul Seat apare în continuare pe noua serie limitată, însă peste tot se vorbește doar despre conexiunea cu noul brand de performanță Cupra – măcar știm sigur că Leon își cunoaște fără vreo urmă de neliniște datoria. Astfel, Leon Cupra R ST sosește în arena compactă cu un 2.0 TSI de 300 CP sub capotă și sistemul de tracțiune integrală 4Drive conectat la el prin intermediul transmisiei DSG cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Aceste date duc la performanțe demne de un hot hatch, nu de un break familist – primii 100 km/h sunt atinși în 4,9 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h.Pentru ca totul să rămână în balanță – confortul și spiritul practic al caroseriei ST cu dinamismul și performanțele oferite de expertiza Cupra, marca de performanță spaniolă adaugă și numeroase detalii exclusive. Șasiul are o setare specială, sistemul de evacuare este mai vocal datorită celor patru evacuări, în timp ce designul exterior combină detaliile de culoarea cuprului cu o utilizare intensivă a elementelor realizate din fibră de carbon – splitter-ul frontal, noul spoiler din spate, carcasele retrovizoarelor, pragurile și difuzorul spate. În plus, constructorul oferă și o culoare exclusivă – Blackness Grey, asortată la noile jante de 19 inch. Alături de aceasta, mai sunt disponibile nuanțele Magnetic Tech, Midnight Black sau Nevada White.


La interior, Leon Cupra R ST include plachete din aluminiu iluminate, panourile portierelor au o finisare specială cu aspect de fibră de carbon, iar accentele de culoare cuprului sunt și ele prezente din loc în loc. Volanul și schimbătorul de viteze sunt îmbrăcate în Alcantara, iar șoferul și pasagerul din dreapta au parte de siguranța oferită de scaunele sport tip „scoică”. Sistemul de infotainment vine standard cu ecran tactil de 8 inch, în timp ce șoferul are parte de „Digital Cockpit”, precum și o suită de conectivitate ce îi permite legarea smartphone-ului de automobil.După ce am descoperit procesul de actualizare al modelului de top din gama BMW – Seria 7 – constructorul bavarez este gata pentru a demara producția la fabrica sa din Dingolfing, Germania. La aproximativ trei ani şi jumătate de la lansarea celei de-a şasea generaţii, vârful de gamă al mărcii BMW a fost revizuit complet şi nu cu mult timp în urmă producţia sa a demarat la uzina din Dingolfing. Procesul de „creație” pentru modelul de top de la Dingolfing este susţinut de o serie de soluţii inovatoare: echipamentele speciale mai puţin comandate sunt anunțate angajaților cu ajutorul alarmei de pe smartwatch, ochelarii augmented reality sunt utilizaţi în pregătirea personalului nou, iar cea mai nouă generaţie de trenuri de containere autonome este utilizată în prezent sub formă de proiect-pilot pe rute mai lungi între depozit şi hala de asamblare.

Video) Leon CUPRA R ST – Seat sau nu?!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.