Știri Video

(Video) Lux, tehnologie și măsura normalității

Rolls-Royce ne oferă un pic de măiestrie, Bentley a făcut o pasiune pentru lemn, Mercedes are un nou parteneriat oficial, de această dată cu cine trebuie, în timp ce BMW s-a apucat de medicină.

Să începem cu britanicii de la Bentley, deoarece ei par a fi cei care așteaptă cel mai mult pentru noua lor realizare – ei tocmai au introdus un nou decor din lemn natural și se pare că specialiștii lor pleacă din când în când în SUA să vadă cât au mai crescut copacii pe care vor să-i folosească… Noua finisare nu va fi disponibilă decât prin intermediul diviziei Mulliner, iar noul „open-pore Walnut” a fost creat printr-o combinație (oare acum cât timp… ținând cont de rata de creștere a unui copac?!) între cele mai bune soiuri de nuci europeni și americani. Copacii au fost plantați special pentru Bentley, în special în California, specialiștii având parte de călătorii regulate pentru a verifica calitatea lemnului în momentul în care un client selecționează acest tip de finisare manuală (aparent, procedura implică un weekend prelungit la Las Vegas!). Furnirul este ales doar dintre anumite porțiuni ale lemnului, fiind apoi acoperit cu doar trei straturi extrem de subțiri de lac – 0,1 mm grosime, spre deosebire de o procedură standard precum „High Gloss Lacquer”, care are o grosime de 0,5 mm. Ah, să vorbim și despre disponibilitate – Flying Spur, Bentayga și Mulsanne.


BMW în schimb pare gata să-și dea „doctoratul” în aspecte cu mult mai tehnice: constructorul german va utiliza de acum tomografia computerizată (procedură specifică medicinei) în procesul de dezvoltare, analiză și producție a prototipurilor sale – o premieră pentru industria auto. Practic, noua tehnologie va asigura un grad și mai mare de control al calității pentru întreaga gamă a grupului – Mini, BMW și Rolls – încă din primele stadii de dezvoltare ale unui nou model. Patru roboți scanează fiecare prototip pentru a produce mii de imagini în secțiune – utilizate pentru a examina în detaliu orice inovație, material nou sau chiar elementele de îmbinare, salvând timpul pe care inginerii l-ar fi petrecut dezasamblând prototipurile piesă cu piesă. Noul sistem cu raze X este deocamdată utilizat doar în cadrul BMW Group Pilot Plant de la Centrul de Cercetare și Inovare (FIZ) din Munchen. Sistemul a fost dezvoltat pe parcursul a doi ani de BMW și Fraunhofer Development Centre for X-Ray Technology (EZRT) – fiind deocamdată unicat în industria auto.De obicei cam oricine își poate da seama de la distanță ori de câte ori o companie sau alta vrea să își îmbunătățească imaginea publică cu ajutorul unor parteneriate pe care am prefera să nu le comentăm (exemple are oricine destule), însă de această dată Mercedes merită lăudat pentru decizia de a susține oficial „Wheelchair Basketball World Championships” (WBWC) – eveniment sportiv foarte important pentru comunitatea sportivilor cu dizabilități. Arena Inselpark din Hamburg va deveni gazda campionatului între 16 și 26 august, Mercedes oferind cinci modele V-Class în configurație VIP și încă 28 van-uri Sprinter pentru a transporta cărucioarele cu rotile – iar în timpul evenimentului va prezenta și întreaga sa gamă de accesorii pentru persoanele cu mobilitate redusă. Rolls-Royce, în schimb, le face concurență – ca de obicei – celor de la Bentley, cu propria noutate: o scurtă vizită video în zona de confort a noii colecții Wraith Luminary Collection – din care doar 55 de exemplare vor fi fabricate de către specialiștii Rolls-Royce Bespoke Collective. Bonus – dacă tot am discutat despre mobilitate, nu am putut trece cu vederea nici prezentarea Opel a gamei proprii de accesorii, pe care o puteți explora în galeria de imagini de mai jos.