Home Motorsport (Video) Performanță și stil cu 595, Fiesta, Silverado sau Bentley

(Video) Performanță și stil cu 595, Fiesta, Silverado sau Bentley

de Aurel Niculescu
Performanță și stil cu 595, Fiesta, Silverado sau Bentley

595 – o cifră care automat ar trebui să-i ducă pe fanii micului Fiat 500 cu gândul la Abarth, însă capitolul performanțe este reîntregit astăzi și de Fiesta ST-Line sau Chevrolet Silverado. Stilul îi are drept reprezentanți pe Bentley, dar și pe Max Verstappen.

Abarth a ales să prezinte în cadrul faimosului eveniment „Targa Florio” – ajuns la ediția cu numărul 102 noua gamă 595. Targa Florio, considerată cea mai bătrână cursă din lumea motorsport-ului – acum desfășurată în format de cursă clasică reconstituită – avut parte și de un moment special. Abarth, sponsorul competiției, a prezentat publicului noua gamă 595 – compusă din versiunea standard, 595, precum și 595 Pista, 595 Turismo sau 595 Competizione, toate disponibile în format hatchback sau convertible.Principalele noutăți includ apariția unui nou sistem de evacuare „Record Monza” pe versiunea 595 Competizione, disponibil inclusiv cu sistem de control activ al valvelor via butonul Sport. Pentru a sublinia legăturile cu lumea competițională, această versiune primește și o nouă schemă de culori – „Adrenalina Green”, ce include și un plafon de culoar neagră. În schimb, 595 Turismo este un cosmopolit, cu interiorul său din piele și noul Urban Pack – ce include senzori de parcare, precum și de ploaie/lumini. Și aici își face apariția o nouă nuanță de caroserie – „Asfalto Grey”. Modelul 595 Pista este cel mai extrem dintre toate – dotat cu ecran de 7 inch pentru „Abarth Telemetry”, noul sistem de evacuare Record Monza și suspensie spate activă Koni FSD (Frequency Selective Damping). Seria 595 rămâne în aceeași zonă de putere – între 145 și 180 CP, însă de acum există și compatibilitate cu standardul Euro 6D-temp.


În Europa, Ford știe foarte bine cât de importante este pentru companie succesul seriei subcompacte Fiesta, astfel încât nu ratează nici o ocazie de a oferi clienților ceva nou. Iar astăzi este vorba despre noile Fiesta ST-Line Red / Black Edition – două serii speciale ce vor atrage atenția privitorilor datorită schemei de culori exterioare îndrăznețe. Sigur, nu este prima oară când Ford introduce pe un model ediții Red / Black, iar în cazul noii generații Fiesta acestea sunt bazate pe foarte populara versiune Fiesta ST-Line, responsabilă cu unul din cinci modele vândute.


Fiesta ST-Line Red Edition și Black Edition sunt disponibile cu ambele caroserii – trei sau cinci uși – propulsorul responsabil de parcursul dinamic fiind versiunea de 140 CP a premiatului 1.0 EcoBoost pe benzină. Fiesta ST-Line Red Edition este caracterizată de nuanța exterioară Race Red, contrastată de setul de dungi duble negru mat, cu margini „high-gloss”. În schimb, Fiesta ST-Line Black Edition are parte de un exterior Panther Black, cu aceleași dungi în negru mat, marcate însă de margini roșii. Ambele au parte și de un spoiler spate supradimensionat, dar și de jante unicat Panther Black de 17 inch. Interiorul continuă tema contrastantă – cu accente sau cusături roșii, oferind în același timp toate elementele de confort, inclusiv sistem de infotainment SYNC 3 cu ecran color tactil de 8 inch sau sistemul audio premium B&O Play.


În America, Chevrolet a decis că este timpul să treacă la o nouă opțiune de motorizare pentru noua generație Silverado – un nou propulsor 2.7L Turbo menit să înlocuiască vechiul V6 de 4,3 litri. Astfel dotat, pickup-ul full size este cu 172 kg mai ușor decât predecesorul său, în același timp noua generație oferind un habitaclu mai generos și un spațiu de încărcare sporit. Cu 310 CP și un cuplu de 471 Nm, acesta este cu 14 procente mai puternic pe zona de cuplu și cu 13 % mai eficient pe secțiunea consumului urban. Nici performanțele nu sunt de neglijat: accelerează până la 60 de mile (96 km/h) în 6,8 secunde, are o sarcină utilă de peste o tonă și poate tracta peste 3,2 tone.


Bentley pare genul de producător auto care este pregătit să-și mențină aceleași standarde ridicate de stil indiferent de locația în care se află produsele sale – chiar și pe vârful unui munte. Și nu glumim – Bentley a decis ca lansarea modelului Continental GT din Emiratele Arabe Unite să includă o experiență… un pic altfel. Astfel, compania a creat un restaurant de lux pe vârful celui mai înalt munte din UAE – Jebel Jais – aflat la 1934 metri deasupra nivelului mării. Desigur, nu au lipsit din ecuație invitații VIP – restaurantul fiind deschis doar șapte zile – sau Chef-ul britanic renumit (Colin Clague), care a pregătit un meniu unicat inspirat de stilul manufacturier britanic, dar asezonat și cu arome specifice Orientului Mijlociu.


Bonus, îl avem pe Max Verstappen de la Aston Martin Red Bull Racing, care ne împărtășește experiențele sale recente dintr-o călătorie întreprinsă în SUA, de la Munții Stâncoși la Miami. Cum avem de-a face cu un faimos pilot de Formula 1, este simplu de imaginat că vehiculul ales pentru a face față drumurilor pline de pământ, roci și nisip a fost unul special. Ei bine, se pare că nu a fost cazul, deoarece Max a decis să se bucure de experiența americană în mod obișnuit… în monopostul său de Formula 1!

Performanță și stil cu 595, Fiesta, Silverado sau Bentley

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.