Home Știri (Video) 110 pentru Morgan, dar și B2 sau „Black Sea Art”

(Video) 110 pentru Morgan, dar și B2 sau „Black Sea Art”

de Aurel Niculescu
110 pentru Morgan, dar și B2 sau „Black Sea Art”

Fix 110 ani împlinește faimoasa marcă britanică Morgan anul viitor, iar festivitățile deja au început. În plus, vorbim despre un pickup truck complet electric și de evenimentul cultural „Black Sea Art Festival în Bucureşti”.

Cei 110 ani de Morgan vor fi sărbătoriți de producătorul exotic de automobile sport cu ajutorul unei noi game de modele special dedicate acestei importante pietre de hotar. Noua serie aniversară va fi oferită pe modelele 3 Wheeler, Plus 4 și Roadster, cuprinzând echipamente opționale gratis, embleme unice ce marchează momentul, precum și modificări estetice sau de performanță.


Pentru 110 Plus 4 și Roadster, Morgan a pregătit – printre altele – un nou eșapament sportiv, chingi din piele pentru capotă, scaune sport îmbrăcate în piele Yarwood sau volan Momo-Lita din piele și lemn. Nu putea lipsi un logo 110 aniversar, cusut pe tetiere. În plus, Morgan Design a ales o nouă paletă de culori cu trăsături clasice. În total, modelele 110 Plus 4 și 110 Roadster au primit 15 elemente opționale – în valoare de aproximativ £8000. Cât despre micul 3 Wheeler, la acesta cuvântul de ordine este negrul – cu arcuri de securitate negre, scuturi de căldură negre, dar și o zonă a motorului colorată în culoarea caroseriei, totul în valoare de aproximativ £3000.


Americanii de la Bollinger Motors, un startup dedicat modelelor off-road complet electrice, a anunțat recent planurile de a introduce în gamă un al doilea model după SUV-ul B1 – un pickup truck botezat B2. Dincolo de numele nu foarte imaginativ, B2 este un model foarte interesant. Chiar dacă compania nu a început livrările înaintașului său – off-roader-ul B1 – noul B2 are logică. Cele două modele sunt înrudite, practic B2 fiind versiunea cu benă a primului. Este în același timp unul dintre primele pickup-uri construite de la zero pentru emisii zero.Dacă startup-ul – care are deja 20.000 de rezervări pentru B1 – reușește să pună pe picioare producția de serie a celor două modele, cei interesați vor avea de ce să încerce un B1 sau B2. În cazul pickup-ului, avem de-a face cu un model complet electric, cu AWD, foarte ușor (caroserie din aluminiu) și extrem de performant. Cele două motoare electrice oferă nu mai puțin de 520 CP pentru o viteză maximă – pe orice tip de teren – de 160 km/h, acumulatorii fiind de nu mai puțin de 120 kWh, pentru o autonomie de 200 mile EPA (321 km).


La noi în țară vara nu a trecut încă – cel puțin din punct de vedere cultural. „Black Sea Art Festival în Bucureşti”, un eveniment organizat între 11 şi 14 octombrie, este susținut de o flotă de modele BMW Seria 2 Active Tourer plug-in hybrid, folosite pentru transportul invitaţilor. Festivalul aduce la un loc artişti din cele 9 ţări din jurul Mării Negre. Proiectul reuneşte proiecte şi prezentări de film, fotografie, arte plastice, teatru, arhitectură şi muzică ca o expresie a multiculturalităţii regiunii. Festivalul se desfăşoară în fosta bază de la „Industria Bumbacului” care acum este revitalizată cu multe proiecte creative şi spaţii care au fost redate oraşului: TOT, Nod Makerspace, Deschis Gastrobar și La Firul Ierbii. Iar evenimentul este susținut de BMW Seria 2 Active Tourer 225xe, cel mai de succes model BMW plug-in hybrid de pe piaţa locală. Modelul a beneficiat de o revizuire tehnică şi estetică în primăvară care a inclus şi o baterie cu o capacitate utilă crescută la 6,1 kWh – iar autonomia electrică ajunge astfel la 45 km în ciclul NEDC.

110 pentru Morgan, dar și B2 sau „Black Sea Art”

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.