Știri Video

(Video) Range Rover Sport se întoarce pe „Drumul Dragonului” cu modelul SVR

Nici chiar „Poarta Raiului” nu poate să transforme un Land Rover Range Rover Sport P400e într-un Range Rover Sport SVR, dar asta nu înseamnă că britanicii nu s-au putut întoarce pe maiestuosul drum montan Tianmen… pentru o nouă aventură.

Nu demult un Range Rover Sport P400e a străbătut cele 99 de viraje ale impunătorului Drum al Dragonului pentru ca apoi să urce nu mai puțin de 999 de trepte în căutarea eternității… sau măcar a monumentului natural denumit pe bună dreptate de localnici „Poarta Raiului”.


Se pare că britanicilor le-a plăcut foarte mult acolo – la marginea eternității – și au decis, împreună cu Ho-Pin Tung, pilotul de rezervă al Panasonic Jaguar Racing și șoferul desemnat pentru ambele încercări să aducă în noua aventură și SUV-ul de înaltă performanță SVR. Ei aveau în minte o nouă provocare… să încerce doborârea recordului de timp pe parcursul de doar 11,3 km ce cuprinde totuși nu mai puțin de 99 de ace de păr.

Singura problemă este că acesta fusese stabilit la 10 minute și 31 secunde în 2016 de un supercar – un Ferrari 58 Italia. Totuși, într-un adevărat tur de forță ce demonstrează fără echivoc că SUV-urile moderne sunt acum la același nivel sau chiar mai sus – noul record neoficial a fost adjudecat de SVR cu un timp de doar 9 minute și 51 secunde.


În caz că ați uitat cu cine avem de-a face, Raneg Rover SVR este motivat de clasicul V8 supercharged de 5 litri al casei, care în această versiune livrează 575 PS și 700 Nm pentru un sprint la 100 km/h în doar 4,5 secunde și o viteză maximă de 280 km/h. Cu un preț de „doar” £99.680, modelul SVR sosește cu elemente distinctive marca „Special Vehicle Operations” precum capota din fibră de carbon, scaunele față SVR Performance dar și piele Windsor.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE