Știri Video

(Video) Seria 3, Touring european de familie

(Video) Seria 3, Touring european de familie

Cu un plafon – și nu o capotă – foarte lung, cu dimensiuni sporite și spațiu mai mult, noul Seria 3 Touring este perfect pentru vacanțe prelungite în familie. Există și minusuri – Seria 3 Touring este de acum mai ușor decât predecesorul.

Constructorul bavarez a prezentat primul său Seria 3 Touring cu nu mai puțin de 32 de ani în urmă. Șase generații au trecut de atunci, cu 1,7 milioane de exemplare vândute – iar anteriorul model a avut un succes fulminant, fiind responsabil pentru peste jumătate de milion dintre aceste unități. BMW dezvăluie deja disponibilitatea versiunii Touring – producție la fabrica din München pentru clienții din Europa, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Australia şi Noua Zeelandă, iar lansarea pe piață va avea loc din 28 septembrie.Familist convins, 3 Touring vrea să ofere și mai mult spațiu, fiind mai mare cu 76 de milimetri în lungime (4709 mm), cu 16 mm în lățime (1827 mm) şi cu 11 mm în înălţime (1440 mm) față de generația anterioară. Și mai important, ampatamentul a primit încă 41 mm, până la 2851 mm, în timp ce ecartamentele față/spate au crescut cu 43/21 mm pentru un plus de agilitate. Noua generație (cod intern G21) adoptă stilul impus de Seria 3 de anul trecut de când a sosit la Salonul Auto de la Paris. Însă are și particularitățile sale – în special zona superioară a plafonului și hayonul.Interiorul este relativ… identic. În zona șoferului și pasagerului față, desigur, cockpit-ul fiind preluat fără menajamente de la varianta sedan. Avem însă scaune cu design nou, gândite pentru un plus de confort pe distanţe lungi – iar toți pasagerii au mai mult spațiu la cap, umeri și picioare decât înainte. Atuul major al Seriei 3 Touring este, desigur, compartimentul de încărcare. Portbagajul variază între 500 și 1500 de litri, însă și mai importante sunt datele de încărcare: banchetă 40:20:40, iar compartimentul de încărcare care este mai lat cu până la 112 milimetri, având o deschidere mai înaltă cu 30 mm şi mai lată cu până la 125 mm în secțiunea superioară, plus un prag de încărcare mai jos (616 mm).


BMW va oferi șase motorizări pe 3 Touring în momentul lansării: trei pe benzină și trei diesel. Nu lipsește vârful de gamă M340i xDrive cu ai săi 374 CP și numeroasele elemente sportive: diferențial M Sport, suspensie M Sport, frânele M Sport, etc. 320i de 184 CP și 330i de 258 CP au motorizări cu patru cilindri, la fel ca 318d (150 CP) și 320d (190 CP) pe motorină. Vârful diesel are tot șase cilindri în linie – 330d xDrive livrează 265 CP. Singurele versiuni care nu folosesc transmisia Steptronic cu opt rapoarte în standard sunt 318d și 320d (6 manuală). Ne așteptăm ca în curând BMW să anunțe și un plug in hybrid – 330e Touring.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE