Home Știri Volkswagen electrifică total insula grecească Astypalea

Volkswagen electrifică total insula grecească Astypalea

de Dan Damian
Volkswagen Astypalea

Volkswagen, împreună cu oficiali ai guvernului elen au semnat un memorandum care privește electrificarea completă a insulei Astypalea, ca model de sustenabilitate.

Este un experiment, pe care Volkswagen l-a integrat în strategia sa “goTOzero”, prin care își propune să devină o companie neutră la nivelul emisiilor de CO2, până în anul 2050. Insula Astypalea, din Marea Egee, ar urmă să demonstreze că, la nivel micro, se poate obține o zonă complet neutră la nivel de emisii. 

Astypalea Island

Concret, Volkswagen, cu ajutorul autorităților elene și a celor locale, vrea să  înlocuiască parțial (într-o primă fază) serviciile clasice de închirieri de pe insulă cu servicii de car-sharing, în care să încadreze nu doar mașini electrice, ci și scutere electrice de la Seat, dar și biciclete electrice. Asta ar însemna ca 1.000 de automobile electrice să înlocuiască 1.500 de mașini cu motoare cu ardere internă. Există un plan și pentru electrificarea flotelor serviciilor publice, cum ar fi mașinile poliției și cele ale serviciilor de urgență, cu modele electrice. 

Volkswagen s-a angajat să instaleze circa 230 de stații de încărcare Elli private și câteva publice pe toată suprafața insulei.

Astypalea Island

Astypalea este o insula din sudul Mării Egee, cu o suprafață de 100 de kilometri pătrați. Populația este de 1.300 de oameni, dar insula primește circa 72.000 de turiști în fiecare an. Transportul public este limitat la două autobuze care acoperă doar o mică zonă a insulei, iar energia consumată provine în special din combustibili fosili. La acest capitol se va trece la surse locale de energie, bazate pe puterea vântului și pe energia solară. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 6 ani, la finalul căreia insula Astypalea ar trebui să fie complet neutră la nivel de emisii.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.