Home Știri (Video) 110 ans Bugatti – un mândru Chiron Sport

(Video) 110 ans Bugatti – un mândru Chiron Sport

de Aurel Niculescu
110 ans Bugatti – un mândru Chiron Sport

Constructorul francez împlinește 110 „ans” în 2019. Și cum vorbim despre Bugatti, nu despre orice producător, ediția special aniversară pornește de la o bază stratosferică – modelul Chiron Sport.

Și nici aici nu avem de-a face cu orice fel de Chiron. Este versiunea mai hardcore Sport, dotată inclusiv cu noul Sky View Roof, un acoperiș format din două „sandwich-uri” de sticlă care oferă mai multă lumină în habitaclu, precum și un plus de spațiu la nivelul capului pentru cei înalți. Chiron Sport „110 ans Bugatti” este nu doar un omagiu adus vechimii companiei, ci inclusiv un tribut pentru țara natală – Franța. Astfel, modelele aniversare construite cu multă meticulozitate de artizanii de la fabrica din Molsheim (alături de Chiron, Chiron Sport și noul Divo) au parte inclusiv de motivul albastru-alb-roșu al steagului Franței.În plus, caroseria din fibră de carbon este complet îmbrăcată într-o nuanță Steel Blue mată, inclusiv zona profilului lateral care de obicei avea parte de o culoare complementară sau de contrast. Chiron Sport 110 ans Bugatti mai are parte și de jante din aliaj, de culoare negru mat, care acoperă etrierele vopsite în albastru deschis pentru a complimenta nuanța caroseriei. Absolut orice detaliu a fost realizat cu atenție și „dragoste” – până și bușonul din aluminiu al rezervorului a fost sablat și apoi lustruit manual pentru a obține o finisare specială. Motivul steagului hexagonului este prezent și aici, dar și pe capacele oglinzilor sau partea inferioară a spoilerului spate.


Interiorul continuă cu tricolorul francez, scaunele fiind împodobite și cu logo-ul 110 ans Bugatti – un memento al exclusivității acestei serii speciale, ce va fi produsă de companie în doar 20 de exemplare. Hypercar-ul mai are și un volan acoperit cu piele albastră și accente din fibră de carbon peste tot în cockpit – chiar și cheia are un aspect albastru/alb/roșu. Nu în ultimul rând, ascuns în spațiul de stocare al consolei centrale se află un medalion realizat din argint solid.

110 ans Bugatti – un mândru Chiron Sport

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.