Home Știri ABB a furnizat municipiului Suceava 43 de stații de încărcare pentru autobuze electrice

ABB a furnizat municipiului Suceava 43 de stații de încărcare pentru autobuze electrice

de Dan Damian
Încărcătoare ABB

Suceava este unul dintre primele orașe din România care instalează terminale de autobuz echipate cu încărcătoare ABB pentru vehicule grele.

Suceava este unul dintre orașele care s-au orientat proactiv spre adoptarea mobilității electrice urbane, alimentând autobuzele electrice cu încărcătoarele rapide ABB Vehicle Heavy (HVC) și Terra 54 HV DC.

ABB a furnizat Municipiului Suceava treizeci de stații de încărcare de tip Terra 54 HV de 50 kW, precum și treisprezece stații de încărcare de 150 kW, pentru alimentarea flotei de autobuze electrice. Încărcătoarele de tip Terra 54 HV vor furniza energia electrică pentru încărcarea peste noapte a autobuzelor, în timp ce încărcătoarele de 150 kW vor asigura încărcarea rapidă a autobuzelor pe timpul zilei, la depou. HVC-urile oferă o putere mare de încărcare, asigurând astfel disponibilitatea maximă a vehiculului.

Soluția ABB instalată la Suceava oferă interoperabilitate, fiind compatibilă cu autobuzele furnizate de diferiți producători. Soluția se caracterizează, de asemenea, prin înaltă performanță și longevitate, precum și prin simplitatea instalării și eficiență, datorită ușurinței cu care se conectează la rețea. Încărcătoarele sunt deja echipate pentru a susține viitoarele autobuze electrice cu capacități de încărcare de 920 VDC. Aceste caracteristici au fost utilizate cu succes de ABB în alte țări din Europa, cum ar fi Germania, Suedia și Franța.

Încărcătoare ABB

Suntem bucuroși să sprijinim Primăria Suceava în această etapă importantă, acest proiect servind ca un exemplu de orientare către un viitor al transportului durabil. ABB este lider global în ceea ce privește soluțiile de încărcare rapidă DC și suntem gata să ajutăm mai multe orașe din România să își construiască infrastructura de mobilitate electrică,”, a spus Erhan Savas, Country Managing Director pentru ABB în România.

ABB a intrat pe piața mobilității electrice înca din anul 2010, iar până astăzi a vândut peste 400.000 de încărcătoare pentru vehicule electrice in peste 85 de piețe; peste 20.000 de încărcătoare rapide DC și 380.000 încărcătoare AC, inclusiv cele vândute prin Chargedot. 

ABB oferă în domeniul mobilității electrice o gamă completă de soluții de încărcare pentru vehicule electrice în România, respectiv stații de încărcare începând de la  4,6 kW până la 600 kW, soluții de încărcare rapidă atât pentru autovehicule electrice, cât și pentru încărcarea rapidă a autobuzelor electrice, troleibuzelor, tramvaielor și camioanelor. ABB operează în România prin patru domenii de activitate: Electrificare, Robotică și Automatizare, Acționări Electrice și Automatizare de Proces.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.