Home Modele noi Porsche a prezentat cel mai accesibil Porsche Taycan

Porsche a prezentat cel mai accesibil Porsche Taycan

de Dan Damian
Porsche Taycan

După lansarea celor mai performante versiuni Taycan, Porsche introduce acum și versiunea de bază. Care se numește… Porsche Taycan.

Până acum am cunoscut trei versiuni ale modelului Taycan, dar nici una nu se numește, de fapt, Taycan, ci: Taycan 4S, Taycan Turbo și Taycan Turbo S. Acum a venit rândul versiunii de bază, numită, simplu, Porsche Taycan.

Gama Porsche Taycan

Noua versiune devine astfel cea mai accesibilă, are tracțiune spate și vine cu două versiuni de baterie:

  • Performance Battery, cu capacitate brută de 79,3 kWh și motor de 326 CP, dar care ajunge la 408 CP cu modul overboost și Launch Control. Autonomia este de 431 km.
  • Performance Battery Plus, cu capacitate brută de 93,4 kWh și motor de 380 CP, dar care ajunge la 476 CP în overboost, cu Launch Control. Autonomie de 484 km.

Ambele versiuni, indiferent de capacitatea bateriei, ajung la 100 km/h în 5,4 secunde, viteza maximă fiind la 230 km/h. Dacă dinamica este aceeași, capacitatea maximă de încărcare diferă: 225 kW pentru bateria de 79,3 kWh și 270 kW pentru bateria Performance Plus de 93,4 kWh. Având în vedere diferența de capacitate, ambele baterii pot fi încărcate (fast charge) de la 5 la 80% în doar 22,5 minute, ceea ce corespunde unei rate de 100 km autonomie la 5 minute de încărcare.

Porsche Taycan

Odată cu lansarea noului Porsche Taycan, modelul electric al constructorului german coboară sub 100.000 euro. Prețul pe piața germană pornește de la 83.520 euro (TVA inclusă).

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.