Auto util

Accesorii auto pentru interior și exterior – ce alegem pentru mașina noastră?

Accesoriile auto sunt pentru mașinile noastre o modalitate rapidă și, de cele mai multe ori, foarte eficientă de a da o nouă „fată” automobilului fără costuri sau bătăi de cap foarte mari. Ușor de achiziționat și, de obicei, simplu de montat, gama de accesorii auto de interior sau accesorii auto de exterior din care putem alege este foarte variată și poate satisface toate gusturile.

Ce accesorii auto alegem pentru mașina noastră?

În principiu depinde de ce ne dorim să adăugăm sau să înfrumusețam. Accesoriile auto disponibile au, unele dintre ele, rol practic, în timp ce altele au un rol pur decorativ.

Accesoriile auto de interior sunt, de cele mai multe ori, din gama „utilități practice pentru mașină”. Cel mai simplu și rapid ar fi să încercam să alegem covorașe auto dedicate, mai ales că acestea se găsesc în toate formele, pentru toate mărcile și din diverse materiale sau culori. Vizibile imediat, acestea vor da o nouă „strălucire” interiorului mașinii, aducând acea adiere de nou și proaspăt pe care ne-o doream. Mare atenție atunci când faceți alegerea la materialul din care sunt făcute respectivele covorașe auto și, mai ales, la mirosul pe care îl degajă. Nu uitați că puteți opta intre covorașe auto din cauciuc sau covorașe auto tip mochetă, avantajul acestora din urmă fiind că sunt mai rezistente și creează un spatiu mai moale pentru picioare.

Tot din această gama de accesorii auto de interior putem să alegem huse auto dedicate. Acestea sunt realizate special pentru gama de automobil pe care il deții si, spre deosebire de husele auto universale, au avantajul că se potrivesc 100% cu interiorul. Pe lângă culoare și design, la alegerea huselor auto dedicate este important să țineți cont de materialul din care sunt făcute. Husele textile sunt mai rezistente, în timp ce husele din piele ecologică sunt mai aspectuoase, dar au dezavantajul că orice zgârietură sau murdărie se va vedea aproape imediat și va fi greu de înlăturat.

Cotierele auto sunt o altă opțiune pentru înfrumusețarea mașinii, cu un puternic impact practic pentru posesorii acestora. Dacă vă doriți o anume cotieră auto verificați mai întâi compatibilitatea acesteia cu modelul de mașină, apoi alegeți în funcție de materialul din are este realizată și spațiul de depozitare pe care îl oferă. Nu în ultimul rând, este foarte important să verificați cat de ușor se montează, pentru a nu avea surprize.

Accesoriile auto de exterior sunt și ele într-o gamă foarte variată și putem alege intre capace de oglindă, bandouri laterale, apărători de noroi, paravânturi auto, capace de roti sau diverse alte accesorii cromate ori din inox. Gama de paravânturi auto intră în categoria accesoriilor practice care ne și ajută în tip ce mergem cum mașina, majoritatea celorlalte accesorii având doar rol decorativ. Barele longitudinale mai sunt o variantă de luat în calcul, mai ales atunci când ne dorim să avem ajutor la transportul bagajelor.

Dacă vă gândiți să achiziționați accesorii auto de exterior, Maxytuning.ro va sfătuiește să alegeți întotdeauna accesorii dedicate mărcii și modelului de mașină pe care urmează să fie instalate, dar și să cautați acele accesorii care se încadrează în stilul general al mașinii. Evident că trebuie verificat ca instalarea lor să fie și permisă de lege, dacă este situația unor piese gen proiectoare auto, pentru a nu avea probleme atunci când sunteți oprit în trafic.

Orice accesorii auto ați alege este clar că ele vor aduce un plus mașinii, dacă știți să le încadrați în „peisaj” și să alegeți corespunzător. În plus, șoferul se va simți puțin mai bine atunci când se va urca la volan, știind că a adus un plus de stil sau ajutor practic mașinii sale.

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: Pixabay

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE