Auto util

Cum alegi motocicleta visurilor tale

cum alegi motocicleta

Motocicletele nu reprezintă un mijloc de transport pe care oamenii să îl cumpere de nevoie, însă popularitatea acestora este în continuă creștere, inclusiv în România. Asta pentru că motocicletele nasc ceva ce este, uneori, mai puternic decât orice nevoie: pasiune.

Cei pasionați de viteza pe două roți sunt deseori dispuși să investească sume destul de semnificative în goana după motocicleta preferată, însă dacă vrei să îți cumperi un motor, trebuie să fii foarte bine documentat înainte de a face acest pas. Alegerea trebuie să fie potrivită calităților de motociclist, dar și planurilor pe care le ai. Ce criterii trebuie să ai în vedere, în așa fel încât motocicleta pe care o alegi să fie exact ceea ce ți se potrivește? 

Ce buget ai? 

Având în vedere că vorbim despre o pasiune, nu despre o necesitate, ar trebui ca suma pe care o investești în achiziționarea unei motociclete să nu fie obținută în urma sacrificării unor cheltuieli esențiale. Trebuie să te aștepți la o investiție destul de semnificativă, care pleacă de la câteva mii de euro și poate ajunge și la zeci de mii, în funcție de calitatea și complexitatea modelului ales.

Dacă vrei să îți cumperi o motocicletă și ai nevoie de bani urgent, poți apela și la surse de finanțare precum creditele pe termen scurt, care sunt ușor de obținut și returnat. Odată intrat în posesia sumei pe care ești dispus să o investești în pasiunea ta, poți trece la următorii pași necesari în vederea alegerii modelului potrivit. 

Cum vei folosi motocicleta? 

Modul în care vei conduce motorul este foarte important atunci când alegi tipul și modelul acestuia. Dacă nu ai de gând să abordezi un stil apropiat de sporturile extreme, poți opta pentru o motocicletă clasică. Aceasta îți va asigura eleganța, stilul și siguranța necesare unor curse pline de adrenalină dar, în același timp, sigure. Dacă vrei să te angrenezi în trasee dificile și caracterizate de viteză și senzații tari, atunci cel mai bine este să alegi o motocicletă sport.

În general, motocicletele sport sunt preferate de tineri. Indiferent de tipul de motor pe care vrei să îl achiziționezi, trebuie să știi că ambele categorii propun o multitudine de modele remarcabile din punct de vedere al calităților, dar tot ambele presupun investiții financiare notabile. 

Câtă experiență ai? 

Adrenalina pe care ți-o oferă condusul unei motociclete este incomparabilă cu alte senzații, însă dincolo de viteză, ceea ce provoacă această senzație este riscul. Înainte de a cumpăra una, trebuie să fii conștient de riscurile implicate și de capacitatea ta de a ți le asuma. În funcție de aceasta, îți vei alege și tipul de motocicletă. Desigur, trebuie să știi că în România este necesară deținerea unui permis de conducere din categoria A, pentru a putea conduce o motocicletă.

Dacă nu deții un astfel de permis, poți oricum să îți cumperi o motocicletă, dar nu o vei putea folosi pe drumurile publice înainte de obținerea acreditării legale. Dacă te afli în această situație sau ai permisul, dar ești începător, trebuie să optezi pentru o motocicletă special destinată începătorilor, nu foarte puternică. Aceasta te va ajuta enorm să capeți experiență și să te pregătești pentru un vehicul mai puternic.

În cazul în care nu ai condus de mult, dar ai experiență, poți alege și un motor mai puternic, dar este recomandat să iei câteva lecții, pentru reîmprospătarea memoriei de motociclist, înainte de a reveni pe șosele. 

De ce mai ai nevoie, în afară de motocicletă? 

Motocicleta în sine nu este singurul element necesar în arsenalul unui motociclist. Vei avea nevoie și de cască, mănuși, jachetă specială, ghete, costum de ploaie și, posibil, ochelari de protecție. Nu trebuie să faci economie atunci când vine vorba de echipament, pentru că acesta îți poate salva viața. 

Așadar, alegerea motocicletei trebuie făcută în funcție de experiență, modul te utilizare și buget, iar echipamentul este foarte important, la rândul lui. Analizează bine toate detaliile, înainte de a opta pentru un model. 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE