Home Știri Bentley Bentayga Hybrid facelift: La fel, dar puțin mai bine

Bentley Bentayga Hybrid facelift: La fel, dar puțin mai bine

de Dan Damian
Bentley Bentayga Hybrid facelift

Bentley a prezentat noul Bentley Bentayga Hybrid facelift, căruia îi păstrează sistemul de propulsie, dar adaugă diferite sisteme care să te facă să mergi electric.

Bentley Bentayga Hybrid facelift se încadrează în linia discretelor restilizări operate și modelelor cu propulsie convențională, un refresh necesar la 4 ani de la debutul acestui prim SUV Bentley. Este la fel de adevărat că versiunea Hybrid a debutat în 2019, astfel încât faceliftul acesteia vine la puțin peste un an de la debutul inițial.

Cum era de așteptat, Bentley Bentayga Hybrid facelift nu vine cu modificări la nivelul sistemului de propulsie. Britanicii propun același V6 de 3 litri, turbo, capabil să livreze 450 CP și 700 Nm cu ajutorul unui motor electric plasat între motor și cutia de viteze. Autonomia oficială a SUV-ului britanic este de 858 km, dintre care 50 km se pot parcurge în modul electric. Autonomia electrică este însă calculată după vechiul standard NEDC, așadar puțin probabil să fie atinsă vreodată în condiții reale. Transformarea în WLTP ar coborî această valoare la cam 40 km.

Bentley Bentayga Hybrid facelift

Consumul mediu oficial al lui Bentley Bentayga Hybrid facelift este de 3,5 litri/100 km, iarăși o valoare mai mult teoretică, în condițiile în care este calculată pe prima sută de km, cu bateria plină.

Apropo de baterie, aceasta păstrează capacitatea de 17,3 kWh și poate fi încărcată la un maxim de 7,2 kWh.

Bentley Bentayga Hybrid facelift

Bentley a introdus câteva sisteme care să încurajeze șoferii să conducă cu emisii cât mai reduse, pe cât posibil electric. Astfel, pedala de accelerație are un punct de presiune care îți “spune” că ești la granița dintre propulsia electrică și pornirea motorului pe benzină, pentru a putea evita trecerea la propulsia clasică pentru cât mai mult timp. Și nu e tot. Folosind datele sistemului de navigație, pedala de accelerație vibrează atunci când te apropii de o intersecție, avertizându-te astfel să ridici piciorul de pe pedală, pentru a salva combustibil și a permite încărcarea regenerativă. Viteza maximă în modul electric este de 135 km/h. Folosind la maxim puterea ansamblului, Bentley Bentayga Hybrid facelift poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde, viteza maximă fiind la 254 km/h. Asta pentru o mașină cu masa de peste 2,6 tone.

Bentley Bentayga Hybrid

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.