Home Știri Bentley București aniversează 10 ani

Bentley București aniversează 10 ani

de Dan Damian
Bentley București

Bentley București a aniversat 10 ani de activitate pe piața din România, prilej pentru un bilanț și planuri de viitor.

Marca britanică este reprezentată oficial în România din anul 2013, când, în luna septembrie, a fost deschis show-room-ul din București, de pe Bulevardul Pipera. În prezent, acesta are o suprafață de 600 metri pătrați (400 metri pătrați showroom-ul și 200 service-ul). De atunci, oficialii români spun că activitatea acestuia a crescut considerabil, în condițiile în care livrează toate modelele din portofoliul producătorului britanic. În cei 10 ani de activitate, Bentley București a livrat clienților români 250 de modele Bentley, majoritatea în ultimii ani. De exemplu, anul trecut au fost livrate 54 de mașini.

Showroom-ul din România face parte dintre cei 240 de retaileri Bentley prezenți în 66 de țări din întreaga lume. La nivel european, marca Bentley este reprezentată prin 63 de reprezentanțe în 34 de țări.

Bentley București

Anul trecut, Bentley a înregistrat un record de vânzări în Europa, cu 2.809 de exemplare, ceea ce reprezintă o creștere de 11% comparativ cu anul precedent. Și acest an pare unul foarte bun pentru producătorul din Crewe. La jumătatea anului, cifrele spun că Bentley a vândut 7.096 de mașini, la nivel mondial, în primele șase luni. Oricum, oficialii departamentului de comunicare european, prezenți la aniversarea din București, spun că Bentley nu are nici o intenție să crească producția, tocmai pentru a păstra exclusivismul mărcii.

Referitor la planurile de viitor, Bentley se concentrează pe programul Beyond100, care presupune electrificare susținută și nu doar la nivel de produse, ci la nivelul întregului lanț de producție. Deocamdată, Bentley are două modele cu propulsie hibridă: Flying Spur Hybrid și Bentayga Hybrid. Nu are încă un model full electric, dar îl pregătește. Primul concept electric, EXP 12 Speed 6e, a fost urmat de conceptul EXP 100 GT, în 2019.

Bentley București

Parte a acestui plan, anul acesta Bentley a prezentat ediția limitată Bentley Speed Edition 12, pe modelele Bentayga, Flying Spur, Continental GT și Continental GTC. Doar 120 de exemplare din fiecare model vor fi produse. Este cântecul de lebădă pentru celebrul motor W12, care va fi scos din producție în luna aprilie a anului 2024, după peste 100.000 de exemplare produse. Datorită configurației sale speciale, cu rândurile de cilindri întrepătrunse, acest motor este cu 24% mai scurt decât una V12 clasic. De la debutul său, propulsorul a câștigat cu 37% mai multă putere și cu 54% mai mult cuplu, pe fondul reducerii emisiilor cu 25%. Pe modelele Speed Edition 12, propulsorul W12 furnizează 659 CP și 900 Nm.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.