Home Știri BMW M2 se pregătește de debut și ar putea fi ultimul BMW M fără sistem hibrid

BMW M2 se pregătește de debut și ar putea fi ultimul BMW M fără sistem hibrid

de Dan Damian
BMW M2 camuflat

BMW a publicat primele imagini cu noul BMW M2, camuflat, de la testele de pe circuitul austriac Salzburgring.

Constructorul german pregătește cea mai sportivă versiune a Seriei 2 Coupe – noul BMW M2. Aflat la a doua generație, M2 se anunță un concurent dur chiar și pentru fratele mai mare, M4, de la care preia motorul și sistemul de frânare. Coupe-ul bavarez mizează pe tehnologie de competiții, spune BMW, subliniind astfel natura ultrasportivă a acestui model cu lungimea de aproape 4.55 metri.

BMW M2 camuflat

Chiar dacă motorul cu 6 cilindri în linie este cel de la BMW M3/M4, puterea maximă va fi mai mică. BMW nu dă o cifră exactă, dar ne spune că va fi la nivelul celei de la BMW M2 CS (pe baza vechii generații), adică în jur de 450 CP. Și pentru că este ultimul model M care nu are sistem de propulsie hibrid, oferta este direcționată și către cei care vor sportivitate în cea mai pură formă. Asta înseamnă că noul BMW M2 va fi disponibil atât cu cutie de viteze manuală, cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 8 trepte.

La acest moment, cel mai sportiv model al Seriei 2 este M240i (L6, 374 CP), acesta fiind disponibil și în versiune cu tracțiune integrală xDrive, dar doar cu cutie automată cu 8 trepte.

BMW M2 camuflat

Pe de altă parte, noul BMW M2 nu oferă tracțiune integrală, ci doar spate. BMW a făcut eforturi de a reduce masa mașinii, astfel că plafonul este din fibră de carbon, la fel și scaunele față (opțional). Nici un cuvânt, deocamdată, despre performanțe, dar este de așteptat ca noul M2 să ajungă la 100 km/h în circa 4 secunde. De asemenea, ar putea exista și versiuni cu puterea mărită, eventual în serii mai mici, la fel cum a fost Competition și ulterior CS pentru vechea generație M2.

Noul BMW M2 va fi prezentat oficial în luna octombrie a acestui an, iar debutul pe piață va avea loc în luna aprilie 2023. Noul model nu mai este construit la Leipzig, ci doar în uzina BMW din Mexic, acolo unde este produs și noul Seria 2 Coupe.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?